Yeni asgari ücret: Net 8 bin 500 TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücret,i açıkladı. Yeni asgari ücret: Net 8 bin 500 TL oldu. İşveren temsilcileri de toplantıya katılıyor. İşçi kesimini temsil eden Türk-İş'in basın toplantısında yer almadı

22 Aralık 2022 Perşembe 12:37
Yeni asgari ücret: Net 8 bin 500 TL

TARAFLAR ASGARİ ÜCRETTE ORTAK NOKTADA ANLAŞAMADI
Cumhurbaşkanı'nın sözleri şöyle:

Çalışan ve işveren tarafları maalesef ortak bir rakam üzerinde anlaşamamışlardır. Hükümet olarak biz bunu saygıyla karşılıyoruz. Gönlümüz çalışan temsilcilerinin de bugün aramızda olmasını isterdi. Ne emekçilerimizin haklarının yenmesine ne de işverenlerimizin altından kalkamayacakları bir yükü yükleyeceğiz.

İŞVERENLERİN ÜZERİNE ALTINDAN KALKILAMAYACAK YÜK GELMESİNE İZİN VERMEYİZ
İşverenlerin üzerine altından kalkılamayacak yük gelmesine izin vermeyiz.

Sırtımızda yük küfesi var.

ENFLASYONDAKİ YÜKSELİŞLE YIL ORTASINDA ASGARİ ÜCRET ARTIŞI YAPILDI
2002 yılında 184 TL olan asgari ücret nominal olarak 30 kat, reel olarak yüzde 142 oranında artmıştır. Yıl içerisinde asgari ücrette ortalama yüzde 80 ve kümülatif yüzde 90 oranında artış sağlamıştık.

ASGARİ ÜCRETTE GEREKİRSE BU YIL DA ARA DÜZENLEME YAPABİLİRİZ
 

'SIRTIMIZDA KÜFE VAR'
Erdoğan, Türk-İş'in 9 bin lira olan teklifiyle ilgili de "Öyle herkesin her söylediğiyle adım atacak halimiz yok. Bizim sırtımızda küfe var. Sırtında küfe olmayanlar rahat konuşuyor. Bizim sırtımızdaki küfe 85 milyonun taşındığı bir küfedir. Bunların hepsini bir düşüneceğiz" ifadelerine yer vermişti.

SON 2 ASGARİ ÜCRET OY BİRLİĞİ İLE BELİRLENDİ
Asgari ücret, Türk-İş, TİSK ve Çalışma Bakanlığı temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndaki görüşmeler neticesinde belirleniyor ve kararlar oy çokluğu ile alınıyor.

Son Güncelleme: 22.12.2022 12:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.