Arjantin'in Dünya Kupası zaferi uluslararası basında geniş yer buldu!

Arjantin'in Fransa'yı penaltılarla devirip Dünya Kupası'nda şampiyonluğa ulaşması, dünyanın önde gelen medya kuruluşlarında geniş yer buldu. Lionel Messi ile Kylian Mbappe'nin dev finaldeki unutulmaz fotoğraflarıyla süslenmiş manşetler dikkat çekti.

19 Aralık 2022 Pazartesi 12:03
Arjantin'in Dünya Kupası zaferi uluslararası basında geniş yer buldu!

Fransa'yı seri penaltı atışlarında mağlup ederek Dünya Kupası'nda 36 yıl sonra zafere ulaşan Arjantin Milli Takımı tarih yazdı. Lionel Messi ve arkadaşlarının müthiş başarısı ise dünya basınında manşetleri süsledi.

36 YIL SONRA ZAFER GELDİ

Katar'da normal süresi 2-2 biten final maçı, uzatmalara gitti. Uzatmalarda Arjantin ve Fransa'nın karşılıklı golleriyle seri penaltı atışlarına uzanan mücadeleyi Tangocular kazandı ve 36 yıl sonra Dünya Kupası'nın sahibi oldu.

YARATICI MANŞETLER ATILDI

Dünya basınında geniş yer bulan tarihi zafer için İtalya'nın ünlü gazetesi Corriere dello Sport, "MaraDoha" manşetini attı. Fransa'nın köklü gazetesi L'Equipe ise kaçan Dünya Kupası sonrası Mbappe'nin fotoğrafını kullanarak, "Başını dik tut" başlığını kullandı.

Dünya basınında finalin yansımaları şöyle:

TUTTUSPORT: FUTBOL, SENİ SEVİYORUZ

MARCA: İLAHİ MESSİ

THE TIMES: EN İYİSİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.