"Bu şartlarda kulüpler ayakta kalamaz"

- Eski Futbol Federasyonu Asbaşkanı Kemal Zorlu: - "Bizler 28 yıl önce bütçelere denetim getirilmesini savunurken, popülist yaklaşımlardan beslenenler bize gülümsüyordu"

22 Ağustos 2018 Çarşamba 14:24

İZMİR (AA) - Eski Futbol Federasyonu Asbaşkanı Kemal Zorlu, federasyonda görev yaptığı dönemde kulüp bütçelerine denetim getirilmesi gerektiğini savunduklarını ancak o dönemde popülist yaklaşımlardan beslenenlerin kendilerine gülümsediğini belirtti.

Zorlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türk futbolunda kulüplerin ekonomik olarak sıkıntı yaşadıklarını ancak bunun yeni bir durum olmadığını federasyonda görev yaptığı dönemde de aynı sorunların yaşandığını dile getirdi.

O dönemde ortaya koydukları futbolda reform paketinin, bugün batma noktasına gelen kulüpler için reçete niteliği taşıdığını savunan Zorlu, şunları kaydetti:

"Bizler 28 yıl önce bütçelere denetim getirilmesini savunurken, popülist yaklaşımlardan beslenenler bize gülümsüyordu. Bugün gelinen noktada, birçok kulübümüz mali yetersizlikten dolayı transfer bile yapamıyor. Bilançolara baktığımızda kısa vadede borçlarını ödemeleri imkansız görünüyor. Bu şartlarda kulüpler ayakta kalamaz. Yıllarca önce altyapı programıyla, futbol okullarının geliştirilmesi gerektiğini ifade ettik. Altyapıdan yetişen oyunculardan birinci yıl birinin, ikinci yıl ikincisinin A takımlarda oynatılmasının zorunluluk olması gerektiği fikrini ortaya attık. Bu konunun ciddiyeti ve önemi de şimdi gözler önüne serilmiştir. Ayak diretmeler devam ederse, Türk futbolu bu işten büyük zarar görecek, milli takım oluşturmakta büyük zorluklarla karşılaşılacaktır. Bugün gurbetçi sporcular olmaza doğru dürüst bir milli takım kadrosu kuramayacak duruma geldik.”

Zorlu, ekonomik koşulların getirdiği zorlukların ortada olduğunu, kulüp yöneticilerinin bir an önce bununla ilgili önlem alması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
FutbolBorçKulüp
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.