Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçından notlar

- Teknik direktör Fatih Terim, kadroda 3 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü - Selçuk İnan, Eren Derdiyok ve Latovlevici'yi yedeğe çeken Terim, yerlerine Donk, Gomis ve Nagatomo'ya şans verdi - Ara transferde Inter'den kiralanan Nagatomo, ilk maçını Sivas'ta oynarken, Japon gazetecilerin ilgisi dikkati çekti - Demir Grup Sivasspor, Galatasaray karşısında tarihinin 400. lig maçına çıktı

04 Şubat 2018 Pazar 19:23
Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçından notlar


SİVAS (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Demir Grup Sivasspor'a konuk olan Galatasaray'da kadro değişiklikleri ön plana çıktı.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, ligde son oynanan Osmanlıspor müsabakasının ilk 11'inde 3 değişiklik yaparak takımını Demir Grup Sivasspor önünde sahaya sürdü.

Osmanlıspor maçının başlangıç kadrosunda yer alan isimlerden Selçuk İnan, Eren Derdiyok ve Iasmin Latovlevici bu kez yedekler arasında bulunurken, yerlerine Ryan Donk, Bafetimbi Gomis ve Yuto Nagatomo şans buldu.


- Nagatomo ilk maçında 11'de


Galatasaray'ın ara transfer döneminin son gününde İtalyan ekibi Inter'den kiralık olarak kadrosuna dahil ettiği Japon oyuncu Yuto Nagatomo, ilk maçına 11'de başladı.

Sarı-kırmızılı ekibin sol bekte yaşadığı sıkıntıyı gidermesi beklenen Japon oyuncu, Demir Grup Sivasspor müsabakasında teknik direktör Fatih Terim'in tercihi oldu. Müsabaka öncesi taraftarların tribüne çağırdığı oyuncu, "üçlü" çektirdi.

Öte yandan, Nagatomo'nun Galatasaray'a transferi sonrası Japon basınının sarı-kırmızılı ekibin oynadığı ilk maça ilgisi oldukça yüksek olduğu görüldü. Bu maç için 20'nin üzerinde Japon gazeteci Sivas'a gelerek Yeni 4 Eylül Stadı'nda yerini aldı.

Japon gazetecilerin oturdukları masaların üzerine Türkiye ve Japonya bayrağı koymaları da dikkati çekti.


- Belhanda yine yedek


Sarı-kırmızılı oyuncu Younes Belhanda, üst üste 3 maçta da yedek soyundu.

Fatih Terim'in teknik direktörlük görevine başlamasının ardından ligdeki Göztepe karşılaşmasında ilk 11'de sahaya çıkan Belhanda, ardından başlangıç kadrolarında yer alamadı.

Ligin 18. haftasındaki Kayserispor maçına yedekler arasında başlayıp, süre alamayan, Osmanlıspor müsabakasına ise yedeklerde bulunup, ikinci yarıda oyuna dahil olan Belhanda, Demir Grup Sivasspor önünde de başlangıç kadrosunda tercih edilmedi.


- Donk, ligde 659 gün sonra 11'de


Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Donk, Süper Lig'de 659 gün aradan sonra ilk 11'de oynama fırsatı buldu.

Süper Lig'de son olarak 2015-2016 sezonunun 29. haftasındaki Antalyaspor-Galatasaray maçının başlangıç kadrosunda bulunan Donk, 16 Nisan 2016 tarihinde yapılan bu müsabakanın ardından yeniden ilk 11'de yer alabilmek için 1 yıl 9 ay 19 gün bekledi.

Antalyaspor maçının ardından 2015-2016 sezonunda ilk 11 göremeyen, 2016-2017 sezonunu ise İspanya ekibi Real Betis'te kiralık geçiren Donk, yeniden Galatasaray'a döndüğü bu sezonun ancak 20. haftasında başlangıç kadrosunda yer alabildi.


- Demir Grup Sivasspor'un 4. dalyası


Sahasında Galatasaray'ı ağırlayan Demir Grup Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'de 4. kez "dalya" yapma başarısı gösterdi.

Süper Lig tarihindeki ilk maçını, 2005-2006 sezonu ilk haftasında Malatyaspor'a karşı oynayan kırmızı-beyazlılar, Galatasaray önünde 400. müsabakasına çıktı.

Demir Grup Sivasspor, Süper Lig'de geride kalan 399 maçında, 147 galibiyet ve 103 beraberlik elde ederken, 149 kez de sahadan mağlup ayrıldı. Toplam 540 kez gol sevinci yaşayan Sivas temsilcisi, kalesinde 555 gole engel olamadı. Sivasspor, 12 sezonda toplam 544 puanı hanesine yazdırdı.


- Zeydin Dalı Harekatı'na destek


Demir Grup Sivasspor-Galatasaray maçı öncesi futbolseverlerin Zeytin Dalı Harekatı'na desteği sürdü.

Müsabaka öncesi Yeni 4 Eylül Stadı'nda bayraklar dağıtılırken kartonlarla, "Ey Şanlı Asker" yazısı tribünde oluşturuldu.


- Tribünler doldu


Futbolseverlerin Demir Grup Sivasspor-Galatasaray müsabakasına ilgisi yüksek oldu.

Yeni 4 Eylül Stadı'nda tribünler dolarken, Galatasaray taraftarları için ayrılan bölümde de yaklaşık 1500 kişi yer aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.