Fenerbahçe'nin Sponsoru Kalmadı

Fenerbahçe'de Aziz Yıldırım'ın başkanlığının sona ermesiyle birlikte sadece stat isim sponsorluğu kaldı. Acıbadem seçimden önce çekilmişti, Doğuş da bu sezon sponsorluğu bırakacak.

05 Haziran 2018 Salı 11:32
Fenerbahçe'nin  Sponsoru Kalmadı

Fenerbahçe'de 20 yıllık Aziz Yıldırımbaşkanlığı döneminin sona ermesinin ardından Erkek Basketbol Takımı sponsoru Doğuş sponsorluktan çekiliyor. Doğuş Grubuyaklaşık 15 milyon Euro'luk bir destek sağlıyordu. Doğuş sponsorluktan çekilince Fenerbahçe'nin yeni yönetimi de erkek basketbol takımı için de sponsor bulmak zorunda kalacak.

ACIBADEM, SEÇİMDEN ÖNCE ÇEKİLMİŞTİ

Fenerbahçe'nin forma göğüs sponsoru ve sağlık sponsoru olan Acıbadem sponsorluktan çekildi. Acıbadem sezon sonuna kadar sarı-lacivertli kulübü 7.5 milyon TL ödemiş ve gelecek seneden itibaren ise yıllık 6 milyon Dolar ödeyecekti. Spor Toto'nun da tribün isim sponsorluk anlaşmasının da sona ererken, yönetimin stat isim sponsoru Ülker dışında sponsoru kalmadı. Ayrıca amatör branşlarda erkek voleybol ve kadın basketbol ve voleybol takımlarının da sponsoru yok.

ZORLU MALİ YAPI YENİ YÖNETİMİ BEKLİYOR

Yeni yönetimi mali açıdan zorlu bir süreç bekliyor. Kulübün açıklanan borcu 400 milyon Euro. 220 milyon TL'lik bir faiz yükü de olduğu açıklanmıştı. Yönetimin öncelikli işi kulübün mali yapısını ve hesaplarını inceleyecek. Kulübün borcu ne kadar, ne kadar geliri ve gideri var, hangi gayrimenkulleri ipotekli bunlar belirlendikten sonra kulübün borç yükünü azaltmak için izlenecek yol haritasını belirleyecek. Yeni yönetimle birlikte konsolide bütçeye geçilecek. Bu hamleden sonra Fenerbahçe'nin tam borcu ortaya çıkacak ve bu bigiyer de kamuoyuyla paylaşılacak.

UEFA ANLAŞMASI MANEVRA ALANINI DARALTACAK

UEFA ile devam eden finansal fair play anlaşması yeni yönetimin transferde manevra alanını daraltacak. Kulübün FFP kapsamında yeni sezonu sıfır zarar ve başa baş hesap açığı vermeme taahhüdü bulunan yönetim, futbolcu satmadan da bonservisiyle futbolcu transfer edemeyecek. Bu nedenle F.Bahçe yönetimi transferleri ya bonservisi elinde olan isimlerle yapılacak ya da kiralama formülü tercih edilecek.

Son Güncelleme: 05.06.2018 11:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.