Gururumuz oldular!

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki binlerce sporcu kazandıkları ulusal ve uluslararası başarılarla hem Türkiye’nin hem de başkentlilerin gururu oldu

05 Ocak 2018 Cuma 09:12
Gururumuz oldular!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çeşitli branşlarda yetiştirdiği sporcular, ulusal ve uluslararası müsabakalarda gösterdikleri başarılarla hem Ankara'ya hem de Türkiye'ye gurur yaşatıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, ülkemizi başarıyla temsil eden sporcuları yetiştirerek, birbirinden yetenekli sporcuları spor dünyasına kazandırıyor. Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü19 farklı branşta yetiştirdiği sporcularının başarılarıyla sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin de adını tüm dünyaya duyuruyor. 1978 yılında faaliyete geçen kulüp; ulusal müsabakalarda 70 altın, 54 gümüş, 61 bronz olmak üzere toplam 185 madalya kazanırken, uluslararasımüsabakalarda da altın, gümüş, 11 bronz olmak üzere toplam 29 madalyayıTürkiye'ye getirerek, göğüsleri kabarttı.

MADALYAYA DOYMAYAN EGO SPOR
Ankara 19 Mayıs Spor Kompklesi'nde ve Sincan Kapalı Spor Salonu'da faaliyetgösteren EGO Spor; titiz ve yoğun bir çalışma temposuna da ev sahipliği yapıyor. 19 branşta yetişen sporcular kadar engelli sporcuların da yer aldığı EGO Spor; işitme engelliler, bedensel engelliler ve görme engelliler branşlarında da binlerce sporcuyu yetiştiriyor. Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2017 İşitme Engelliler OlimpiyatOyunları'nda; güreş, serbest ve grekoromen branşlarında altın madalyanın sahibi olanİlhan Çıtak, EGO
Spor'un yetiştirdiği efsane sporculardan sadece birisi... Atletizm branşında 400 metrede olimpiyat tarihinin rekorunu kırarak Türkiye'ye altın madalya kazandıran isim Yasin Süzen ve çekiç atma branşında gümüş madalya sahibi olan milli atlet Muhammed Çakır'ı da yetiştiren EGO Spor, birçok sporcuyu hem Türkiye'ye hem de dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

136 SPORCUNUN 102'Sİ MİLLİ TAKIMLARDA YER ALIYOR
Ankara amatör spor kulüplerinin altyapısında başlayan yolculukları, milli takıma kadar devam eden sporcular, farklı alanlarda ülkemizi temsil ediyor. Adeta sporcu fabrikası gibi çalışan ASKİ Spor Kulübü de yüzme, masa tenisi, atletizm, futbol, jimnastik branşlarında faaliyet gösteriyor. Kulüp bünyesinde ayrıca halter, güreş, boks ve taekwondo branşlarında sporcular yer alıyor. 102'si milli sporcu olmak üzere toplam 136 sporcu bulunduran ASKİ Spor'un, uluslararası müsabakalarda elde ettiği 340 madalyası bulunuyor.

DÜNYA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLARI ÇIKIYOR
2011 yılından beri ASKİ Spor'da güreşerek 3 Avrupa, 2 Dünya Şampiyonluğu'nun yanı sıra Olimpiyat zaferini de ekleyen Taha Akgül, yine Büyükşehir'in yetiştirdiği milli sporculardan sadece biri. 3 kez Dünya şampiyonluğu elde eden milli güreşçi Rıza Kayaalp de adını altın harflerle tarihe yazdıranlardan. Bugsaş Spor da güçlü altyapısıyla yeşil sahalardaki yükselişine devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.