Hentbol: Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası

- Final maçında Aksaray Belediyespor, Mudanya Belediyespor'u 23-21 yenerek şampiyon oldu

20 Mayıs 2022 Cuma 17:02
Hentbol: Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası

AKSARAY (AA) - Hentbol Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda Aksaray Belediyespor birinciliği elde etti.

Türkiye Hentbol Federasyonunun 2022 faaliyet programında yer alan Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası, Aksaray Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen final ve üçüncülük müsabakalarıyla sona erdi.

Şampiyonanın final maçında Aksaray Belediyespor, Mudanya Belediyespor'u 23-21 yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Organizasyonda AS Hentbol Spor üçüncülüğü elde ederken, Görele Belediyespor da dördüncü sırayı aldı.

Kupa törenine katılan Vali Hamza Aydoğdu, yaptığı konuşmada, şampiyon olan Aksaray Belediyespor'u tebrik etti.

17 takımın katıldığı ve kıyasıya mücadelenin olduğu maçları takip ettiklerini belirten Aydoğdu, şöyle konuştu:

"Aksaray'ın gençleri çok üstün bir başarı göstererek şampiyon oldu. Burada Aksaray'daki altyapıların da önemi ortaya çıkıyor. Kulüpteki çocukların çoğu bizim spor lisemizde okuyor. Çocuklarımıza imkanlar sağlandığında, şartlar olgunlaştırıldığında Anadolu'nun bağrından da şampiyonlar çıkıyor. Aksaray artık şampiyonluklara alıştı. Aksaray için gurur verici bir gün. Çocuklarımız kendi yaşıtlarına ve onlardan sonra geleceklere rol model oluyor. Biz bu rol modelleri çoğaltırsak çocuklarımızın daha istikametli bir şekilde geleceğe yürümelerine teşvik etmiş oluruz."

Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Çelik ise takımlarının kıyasıya mücadele vererek şampiyon olduğunu, emeği geçen herkesi yürekten kutladığını söyledi.

Dereceye giren takımlara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.