Kayserispor'dan TFF'ye 'maç programı' başvurusu

Kayserispor, Beşiktaş'la karşılaşacakları Spor Toto Süper Lig'in 32. haftası için açıklanan maç programı nedeniyle TFF'ye başvurdu.

02 Mayıs 2018 Çarşamba 23:09
Kayserispor'dan TFF'ye 'maç programı' başvurusu

KAYSERİ (AA) - Kayserispor Kulübü, deplasmanda Beşiktaş'la karşılaşacakları Spor Toto Süper Lig'in 32. haftası için açıklanan maç programı nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) başvurdu.

Kayserispor Kulübünün, TFF Genel Sekreterliği'ne gönderdiği yazı, kulübün internet sitesinde kamuoyu ile paylaşıldı.

Yazıda, Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta programının TFF'nin internet sitesinden duyurulduğu, duyurunun alt kısmında ise "Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakası sonucunda elenen takımın 32. hafta müsabakası, yayın programı sebebiyle 7 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00'ye alınacaktır." notunun yer aldığı belirtildi.

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde, Fenerbahçe ile Kayserispor'un 32. haftadaki rakibi Beşiktaş'ın karşılaşacağı hatırlatılan yazıda, "Yukarıda belirtilen müsabaka programını değiştirmeye yönelik durum, kulübümüzün oynanmasına birkaç gün kalmış deplasman müsabakasına hazırlığını olumsuz yönde etkilemekte, daha da önemlisi deplasman programını yapmasını engellemektedir." denildi.

TFF tarafından açıklanan program uyarınca Kayserispor'un, 6 Mayıs Pazar günü İstanbul'da saat 16.00'da çıkacağı Beşiktaş maçı için uçak bileti ve konaklama hazırlıklarının yapıldığı belirtilen yazıda, şu ifadeler yer aldı:

"Ziraat Türkiye Kupası yarı final müsabakasının sonucuna göre değişecek durumun, kulübümüzün müsabakasına ilişkin olarak vuku bulması halinde kulübümüzün deplasman programını değiştirmesi gerekecek; iptal olan program sebebiyle karşı karşıya kalınacak finansal zararın yanı sıra 6 Mayıs Pazar günü seyahat edilecek, kulübümüz kafilesine yetecek sayıda yer olan bir uçuş bulunamaması sebebiyle de müsabakaya çıkmamız dahi mümkün olamayabilecektir."

TFF'ye gönderilen yazıda, Beşiktaş-Kayserispor maçına ilişkin belirsiz durumun giderilmesi istenirken, aksi takdirde olumsuzlukların hem sportif rekabeti gölgeleyeceği hem de kulübü zarara sokacağı ifade edildi.

Muhabir: Müzahim Zahid Tüzün

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.