Maçın ardından

- Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Özdilek: - "Maçın 90. dakikasında da olsa golü bulmak önemliydi" - Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Avcı: - "Cebimizde olan bir şeyi 90. dakikada kaybetmek bizim açımızdan üzücüydü"

04 Şubat 2018 Pazar 20:07
Maçın ardından


KONYA (AA) - Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Medipol Başakşehir ile 1-1 berabere kalan Atiker Konyaspor'un teknik direktörü Mehmet Özdilek, rakipleri karşısında kazanma iştahlarının ikinci yarıda da devam ettiğini belirterek, "Maçın 90. dakikasında da olsa golü bulmak önemliydi." dedi.

Özdilek, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, oyuncularının çok iyi performans sergilediğini ve bu yüzden de kendilerini tebrik ettiğini söyledi.

Beraberliğe sevinip sevinemeyeceğini tam algılayamadığını ifade eden Özdilek, "Maça çok istekli ve coşkulu başladık. Tabiri caizse 35 dakika tek kale maç oynadık. Attığımız gol var, verilmeyen gol var, kaçırdıklarımız var. Öne geçemedik bu süreçte. Rakibin ilk atağında golü yedik. Kolay bir psikoloji değil. Ama maça aynı şekilde aynı ciddiyetle devam ettik." diye konuştu.

Özdilek, Medipol Başakşehir'in ligin önemli takımlarından birisi olduğunu belirterek, "Buradan puanla ayrılmak önemli. Burası zaten zor bir deplasman. Ortaya konulan mücadeleden ve oyundan son derece memnunum. Böyle oynandığı sürece sorun yok." değerlendirmesini yaptı.

Rakip ekibin topa sahip olma yönünden ligin en iyi takımı olduğunu vurgulayan Özdilek, şunları kaydetti:

"Bu takıma karşı ikinci yarıdaki iştahımız ve skoru yakalama arzumuz devam etti. Maçın 90. dakikasında da olsa golü bulmak önemliydi. Faul olduğunda içimden geçen çok net 'gol oldu' dedim. Çünkü Orkan Çınar'ın oradan çok iyi vurduğunu biliyorum. Antrenmanlarda da çok çalışıyor. Direkten döndü olmadı. Takımımdan son derece memnunum. Müthiş oynadılar. Zaman zaman daha soğukkanlı kalmamız gereken yerlerde heyecanımız ve coşkumuz, aklımızı kullanmamızın önüne geçti. Bunu biraz daha geliştireceğiz."

Bir gazetecinin, "Hakemin takdir haklarını Medipol Başakşehir'den yana kullandığını düşünüyor musunuz?" sorusunu ise Özdilek, şöyle yanıtladı:

"Düşünmemeye çalışıyorum. Objektif olmaya çalışıyorum. Ama oyun içerisinde kendisine söyledim. 'Bize direkt sarı karşı rakibe konuşuyorsunuz. Pozisyonu anlatmaya çalışıyorsunuz.' dedim. Bu çok doğru bir yaklaşım değil. Ben hakemlerin çok sağlıklı maç yönetmelerini ve objektif olmalarını istiyorum. Zaman zaman biz de hatalar yapıyoruz. Ama burada art niyet olmaması gerekir. Bütün hakemlerin art niyetli olmadığını düşünüyorum."


- Avcı: "90. dakikaya kadar oyun cebimizdeydi"


Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise rakibin güçlü yönlerini dikkate alarak çalıştıklarını söyledi.

Atiker Konyaspor'un ikinci ve üçüncü bölgelerde pas oyunu oynayabilen bir takım olduğunu anlatan Avcı, "Sağ kenar kullanımları son derece fazla olan bir takım. Bu opsiyonların karşısında da özellikle topa sahip olup çalıştığımız opsiyonlar vardı. İlk gol de bu opsiyonlardan bir tanesiydi. Rakibin savunması çok öne çıkıyordu. Arkaya yapılan koşular bizim için çok değerliydi. Bu şekilde golü bulduk." açıklamasında bulundu.

Son zamanlardaki en az pas yaptıkları maçı oynadıklarını anlatan Avcı, şu ifadeleri kullandı:

"Oyunda ikinci yarı itibariyle rakip baskılı gözükse de pozisyon vermiyorduk. 90. dakikaya kadar oyun cebimizdeydi. Attığımız gol çalıştığımız ataklardandı. Çok mu iyi oynadık? Hayır! İyi oynamadık. Rakip çok istekliydi. Onlar mı iyi oynadı? Yok! Oyunun hakkı beraberlik gibi duruyordu. Cebimizde olan bir şeyi 90. dakikada kaybetmek bizim açımızdan üzücüydü. Burası iyi ve ciddi bir deplasman. Bardağın dolu tarafından bakınca biz de buradan 1 puanla dönüyoruz. O anlamda 90. dakikada yediğimiz golün ardından frikikten de yiyebilirdik. Mağlup da olabilirdik. Bu oyundan dersler çıkartıp bir sonraki maça daha iyi hazırlanacağız. Rakibi de tebrik ediyorum."

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.