Milli hentbolcular, Akdeniz Oyunları'nda yeni savunma sistemiyle başarı arayacak

- A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay: - "Yeni savunma sistemi üzerine çalışıyoruz. Bu savunma sisteminde başarılı olursak, Akdeniz Oyunları'nda da istediğimiz dereceyi elde ederiz" - "Tabii ki hayallerimiz var ama bu hayallere ulaşmak için çok fazla çalışmamız gerekiyor"

20 Haziran 2022 Pazartesi 11:12
Milli hentbolcular, Akdeniz Oyunları'nda yeni savunma sistemiyle başarı arayacak

ANKARA (AA) - FATİH ÇAKMAK - A Milli Erkek Hentbol Takımı Başantrenörü Okan Halay, Akdeniz Oyunları'nda öncelikli hedeflerinin grupta ilk ikiye girmek olduğunu belirtti.

Hazırlıklarını Türkiye Hentbol Federasyonu Merkezi'nde sürdüren A Milli Erkek Hentbol Takımı'nın başantrenörü Halay, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Lig bittikten iki gün sonra milli takımın kampa girdiğini belirten Halay, sporcuların özverisinden ve inanılmaz derecedeki mücadelelerinden memnun kaldıklarını söyledi.

İki oyuncunun sakatlık yaşaması dışında hazırlıkların çok iyi gittiğini aktaran Halay, şöyle devam etti:

"Kadro genişliğimiz iyi. 24 Haziran'da Akdeniz Oyunları için Cezayir'e hareket edeceğiz. Hedefimiz Akdeniz Oyunları'nda öncelikle grupta ilk iki sıra içinde yer elde edebilmek. Bunu yapabileceğimize inanıyorum. Oyuncularımız da bunun bilincinde. Yeni bir takımız. Şu anda savunma sistemini biraz daha değiştirdik. Yeni savunma sistemi üzerinde çalışıyoruz. Bu savunma sisteminde başarılı olursak, Akdeniz Oyunları'nda da istediğimiz dereceyi elde ederiz."

Milli takım seçmelerini nasıl yaptıklarına ilişkin Halay, "Lig bitmeden önce yaklaşık 50 kişiyle beraber milli takıma aday olabilecek Süper Lig'de, 1. Lig'de ve 2. Lig'deki tüm oyuncuları değerlendirdik. Oyuncularımızın performanslarını bütün ekip olarak değerlendirerek ve geri dönüşümleri alarak bir oyuncu havuzu oluşturmaya çalıştık. Takımda güzel bir uyum ve güzel bir arkadaşlık var. İnşallah bunun sonuçlarını alırız diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.


- "Tabii ki hayallerimiz var"


Hentbol kulüplerindeki bütün oyuncuların milli takım adayı olduklarını anlatan Halay, "Bu sene ligimizde oynayan fazla yabancı oyuncu yoktu. Oyuncularımız, Beşiktaş'tan, Spor Toto'dan, Beykoz'dan, Nilüfer Belediyespor'dan, Mamak'tan, Eskişehir Ormanspor'dan, Almanya'da oynayan 3 değişik kulüpten, Makedonya'dan ve Mısır'daki bir kulüpten. Mevcut 23 kişiden 16 kişilik bir takım oluşturacağız." diye konuştu.

Gruptaki rakipleri İspanya, Cezayir, Makedonya ve Yunanistan'ın gücüne değinen Halay, "Grupta amacımız ilk başta 3 galibiyet almak. Eğer 3 galibiyet alabilirsek zaten ilk 2'ye gireriz. İlk 2'ye girmemiz de oyunlarda ilk 4'ün içinde olduğumuz anlamına gelir." değerlendirmesinde bulundu.

Madalya hedefiyle ilgili tecrübeli teknik adam, "Türk milli takımlarının hiçbir branşta küçük bir hedef koyacağını kimse söyleyemez. Hedeflerimiz büyük. Tabii ki hayallerimiz var ama bu hayallere ulaşmak için çok fazla çalışmamız gerekiyor. Federasyonumuz, yönetim kurulumuz, sağ olsunlar desteklerini esirgemiyor. Biz de onlara layık olmaya çalışıyoruz. Güzel bir ekibimiz var. Çok çalışacağız ve önemli bir hedefi gerçekleştireceğiz inşallah." şeklinde konuştu.


- "İslami Dayanışma Oyunları'nda şampiyonluk istiyoruz"


Akdeniz Oyunları'nda başarılı hentbol ülkelerinin yer alacağını vurgulayan Halay, "İspanya, Fransa, Mısır, Tunus, Yunanistan, Hırvatistan, Slovenya, Sırbistan... bunlar gerçekten çok önemli takımlar. 2018 Akdeniz Oyunları'nda 4. olmuştuk. Orada önemli takımları yenmiştik. Bu sefer de zor rakipler var. Tabii bu durumun bilincindeyiz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz. Biz de Avrupa hentbolunda kendimize yer edineceğiz." açıklamasında bulundu.

Türkiye'de hentbolun nasıl basketbol ve voleybol gibi popüler hale gelebileceği sorusuna Halay, "Çok yakın zamanda olacak. Bunu net biçimde ifade ediyorum. İnanılmaz şekilde çalışan bir grup var. Destek veren bir federasyon yönetimi var. Bu heyecanı hissetmezsek zaten başarı elde etmek zor. Hentbolun güzel günlere gelmesi yakın." yanıtını verdi.

Akdeniz Oyunları'nın hemen ardından İslami Dayanışma Oyunları'na katılacaklarının hatırlatılması üzerine de Halay, "Azerbaycan'da yapılan İslami Dayanışma Oyunları'nda 2. olmuştuk. O dereceyi, ülkemizde yapılacak İslami Dayanışma Oyunları'nda şampiyonluk madalyasıyla taçlandırmak istiyoruz." dedi.


- "Nihai hedefimiz 2024 Avrupa Şampiyonası"


2024 Avrupa Şampiyonası hedefi doğrultusunda genç ve dinamik bir milli takım kurduklarını anlatan Halay, "Bunun için burada yapacağımız maçlar çok büyük bir hazırlık değeri taşıyor. Hazırlıklarımızı iyi tamamlarsak, nihai hedefe ulaşacağımız inancını taşıyorum." diye konuştu.

Halay, olimpiyat hedefi için ise "Öncelikle hedefimiz 2024 Avrupa Şampiyonası'na gitmek. Avrupa Şampiyonası'nda alınan derecelerden sonra olimpiyatlara gidiliyor. Adım adım gitmek gerekiyor. İlk adım olarak Avrupa Şampiyonası'nda kendimizi bir görelim. Sonra olimpiyatlar neden olmasın? Tabii ki olimpiyatlar en büyük hedef. Dünyanın en büyük organizasyonunda yer almak her antrenörün, her sporcunun en büyük isteğidir. Ancak şu an öncelikli hedefimiz Avrupa Şampiyonası." diyerek sözlerini tamamladı.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.