Milli maratoncu Tubay Erdal, Sofya'da kariyerinin en derecesine imza attı

ANKARA (AA) - Milli atlet Tubay Erdal, Sofya Maratonu'nda ilk sırayı elde etti. Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Tubay Erdal, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 2.34.30'luk derecesiyle maratonda kariyerinin...

10 Ekim 2021 Pazar 20:27
Milli maratoncu Tubay Erdal, Sofya'da kariyerinin en derecesine imza attı

ANKARA (AA) - Milli atlet Tubay Erdal, Sofya Maratonu'nda ilk sırayı elde etti.

Türkiye Atletizm Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Tubay Erdal, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 2.34.30'luk derecesiyle maratonda kariyerinin en iyi derecesine imza attı.

26 yaşındaki milli maratoncu, Sofya Maratonu'nda ikinci Bulgar Militsa Mircheva'ya (2.35.03) yarım dakikanın üzerinde, üçüncü Kenyalı Lilian Jelagat'a (2:38:31) ise 4 dakika fark yaptı.

Tubay, kariyerindeki en iyi dereceyi de 5 dakikadan fazla geliştirdi. Milli atletin daha önceki en iyi derecesi Düsseldorf’ta koştuğu 2.39.44'tü. Tubay, Sofya’daki derecesiyle tüm zamanlar Türkiye kadınlar maraton listesinde ise 6. sıraya yükseldi.

Erkekler yarışında ise 22 yaşındaki Balkan yarı maraton ikincisi Ahmet Alkanoğlu, finişe üçüncü sırada ulaştı. Ahmet, 2.19.47 ile yarışı genel tasnifte kürsüde tamamlamayı başardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.