Red Bull sporcusu Ali Türkkan, Bulgaristan Rallisi'nde birinci oldu

İSTANBUL (AA) - Red Bull sporcusu Ali Türkkan, 2021 Avrupa Ralli Kupası içindeki Balkan Ralli Kupası'nın ikinci yarışı olan Bulgaristan Rallisi'nde birinciliği kazandı. Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, hem Demir Berberoğlu...

16 Mayıs 2021 Pazar 19:43
Red Bull sporcusu Ali Türkkan, Bulgaristan Rallisi'nde birinci oldu

İSTANBUL (AA) - Red Bull sporcusu Ali Türkkan, 2021 Avrupa Ralli Kupası içindeki Balkan Ralli Kupası'nın ikinci yarışı olan Bulgaristan Rallisi'nde birinciliği kazandı.

Red Bull'dan yapılan açıklamaya göre, hem Demir Berberoğlu Sezonu Shell Helix 2021 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın hem de Balkan Ralli Kupası'nın ilk yarışı olan ESOK Rallisi'nde zirveyi kimseye bırakmayan Ali Türkkan, bu kez de Bulgaristan'da birinciliği elde etti.

2019 yılında Türkiye Ralli Şampiyonası'nda 3 kez genç pilotlar birinciliği elde eden Red Bull sporcusu, Bulgaristan'da Gençler Kategorisi'nde zirveye yerleşti. Castrol Ford Team Türkiye pilotu Red Bull sporcusu Türkkan, sezona hem Türkiye Şampiyonası'nın, hem de Avrupa Ralli Kupası'nın açılış yarışı olan Eskişehir'deki ESOK Rallisi’ni kazanarak başladı. Başarılı sürücü bu kez de Bulgaristan'da zafer kazandı.

FIA Avrupa Ralli Kupası'na da dahil olan Bulgaristan Rallisi’nde Ali Türkkan ve co-pilotu Onur Vatansever, 16 etap sonunda elde ettikleri 1 saat 32 dakika ve 2 saniye ile FIA Avrupa Ralli Kupası Gençler Kategorisi'nde birinci olurken Kategori 2'de ise ikinci oldu. Ali Türkkan, FIA Avrupa Ralli Kupası Genel Klasmanı'nda ise 5. sıranın sahibi oldu.

Anahtar Kelimeler:
Red Bull
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.