Sivas'ta kırsaldaki çocuklar kayakla tanışıyor

- Vali Salih Ayhan: - "Sivas bir kış şehri ve biz çocuklarımızın kayak sporu ile tanışmasını çok önemsiyoruz. İlçelerimizden binin üzerinde öğrencimizi Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi’mizde 3 gün misafir ettik. Gündüz kayak, akşam değerler eğitimi ile çocuklarımızla bir arada oluyoruz"

01 Aralık 2021 Çarşamba 15:59
Sivas'ta kırsaldaki çocuklar kayakla tanışıyor

SİVAS (AA) - Sivas Valisi Salih Ayhan, kırsaldaki öğrencilerin Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde misafir edilerek kayakla tanıştırıldığı "Kışlar Daha Güzel Olacak" projesinin bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Ayhan, kentteki bir lokantada aylık gerçekleştirilen "Basınla Biz Bize" programı kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

İldeki spor projeleri ve yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Ayhan, il merkezinin yanı sıra ilçelerde de bir çok projeye imza attıklarını belirtti.

Merkez ve ilçelerde sürdürülen önemli projelerden birinin de "Kışlar Daha Güzel Olacak" projesi olduğunu aktaran Ayhan, "Sivas bir kış şehri ve biz çocuklarımızın kayak sporu ile tanışmasını çok önemsiyoruz. İlçelerimizden binin üzerinde öğrencimizi Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi'mizde 3 gün misafir ettik. Gündüz kayak, akşam değerler eğitimi ile çocuklarımızla bir arada oluyoruz." dedi.

Başarılı çocukları bu sayede keşfederek profesyonel kayakçı yetiştirmek istediklerini aktaran Ayhan, "Kayakta Olimpik Sporcu Yetiştirme Projesi ile yetenek tarama testlerinden geçen öğrencilerimizi profesyonel olarak yetiştiriyoruz." diye konuştu.


- "Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor Projesi"

Önceki yıllarda başlatılan "Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor Projesi"nin de devam ettiğini anımsatan Ayhan, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın taraftarlık kültürünü kazanmaları, şehre aidiyetlerinin şehrin takımı ile artırılması, kırsaldaki öğrencilerimizin ilimizin kültürel değerleri ile tanışmaları amacıyla hayata geçirdiğimiz 'Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor Projesi'ni tribünlerde dev bir sosyal projeye dönüştürdük. Sivasspor’un maçları için kırsaldan gelen öğrencilerimize şehrimizi gezdiriyor, valilik makamında misafir ediyor, sonrasında il protokolümüz ile birlikte tribünlerde takımlarına destek oluyorlar. Öğrencilerimiz geçen hafta tribündeki yerlerini tekrar aldı. Bu da takımımızın galibiyetinde önemli oldu diye düşünüyorum. Projenin ülke genelinde bir sosyal sorumluluk projesine dönüşmesi, tribünlerin şiddetten uzaklaşmasına, spor ve taraftarlık kültürünün sağlıklı bir biçimde kazandırılmasına, kırsal-merkez arasındaki eşitsizliklerin azaltılmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum."

Programda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç, spor yatırımları ve projeleriyle ilgili sunum yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.