"Tahta yay"dan Avrupa şampiyonluğuna

- Kırşehir'de, okçuluk sporuna başladığı yıllarda imkansızlıktan dolayı arkadaşlarıyla tahta yayı nöbetleşe kullanarak kendini geliştiren 19 yaşındaki Çağrı Dağdeviren, seçildiği milli takımda Avrupa şampiyonluğuna ulaştı - Milli sporcu Çağrı Dağdeviren: - "Şimdiki hedefim Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ederek derece almak ve İstiklal Marşımızı okutmak" - Antrenör Yahya Ulaş: - "Çağrı başladığında tahta yay kullanıyordu. İyi oku ve yayı bazen 10 sporcu kullanması gerekiyordu. Ama şu an öyle değil. Her sporcunun kendine özel kaliteli ve güzel metal yayı var"

08 Temmuz 2018 Pazar 11:49


KIRŞEHİR (AA) - SERKAN GÜNER - Kırşehir'de, okçuluk sporuna başladığı yıllarda imkansızlıktan dolayı arkadaşlarıyla tahta yayı nöbetleşe kullanarak kendini geliştiren 19 yaşındaki Çağrı Dağdeviren, seçildiği milli takımda arkadaşlarıyla Avrupa şampiyonluğuna ulaşma başarısı gösterdi.

Yunanistan'da yapılan Gençler ve Yıldızlar Avrupa Okçuluk Şampiyonası'nda Makaralı Yay Erkek Milli Takımı'nda mücadele eden Çağrı, gençler kategorisinde milli takımdaki 2 arkadaşıyla İtalyan takımını yenerek şampiyonluğuna ulaştı.

Başarı hikayesini AA muhabirine anlatan Çağrı Dağdeviren, ablasının beden eğitimi öğretmeninin keşfetmesiyle 8 yaşında okçuluğa tesadüf eseri başladığını, ilk başlarda bu sporu yapmasına karşı çıkan ailesinin, elde ettiği başarılar nedeniyle kendisini desteklemeye başladığını söyledi.

Antalya'da düzenlenen Okçuluk Gençler Kadetler Türkiye Şampiyonası'nda üçüncülük elde ederek milli takıma seçildiğini belirten milli sporcu, "11 yıl önce ablamın okulunun önünden geçerken beden eğitimi öğretmeni beni görmüştü. Okçuluk yapabileceğimi, benden ideal bir okçu olabileceğini söylemişti. O an okçuluğa başlama kararı almıştım. Yaklaşık 11 yıldır devam eden sporculuk hayatımda Türkiye dereceleri aldım. Avrupa derecesi aldım ve şimdiki hedefim Dünya Şampiyonası'nda derece elde etmek." diye konuştu.

Bu spora ilk başladığı yıllarda imkanların kısıtlı olduğunu, tahta yayı arkadaşlarıyla ortaklaşa kullanmak zorunda kaldığını anlatan Çağrı Dağdeviren, şöyle devam etti:

"Bu spora başladığımda arkadaşlarımla ortak tahta yayları beraber kullanıyorduk. 5 yıl önce, Kırşehir Okçuluk Kulübü öğrenci almaya başladı. Biz de kendimizi geliştirmiştik. Kırşehir Okçuluk ile yarışmalara gitmeye başladık. Ardı arkası kesilmeyen derecelerimiz gelmeye başladı. İl, bölge ve Türkiye'de dereceler aldık. Türkiye Şampiyonası'nda üçüncü olarak milli takıma girmeye hak kazandım. En sonunda Avrupa Şampiyonası'nda takım olarak birinci olduk. Şimdi ki hedefim Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil ederek derece almak ve İstiklal Marşımızı okutmak."

Başarılı sporcunun antrenörü Yahya Ulaş da Kırşehir'de çok sayıda öğrenciyle okçuluk faaliyeti yaptıklarını, 5 yıldır da güzel dereceler elde ettiklerini aktardı. Çağrı'nın başarısını giderek artırdığına işaret eden Ulaş, ilk başladığı yıllarda imkanların yetersiz olması nedeniyle çok zorluklar yaşadığını dile getirdi.

O yıllarda iyi bir ok ve yayı bir kaç sporcunun birlikte kullanmasının söz konusu olduğuna dikkati çeken Ulaş, şunları kaydetti:

"Çağrı başladığında tahta yay kullanıyordu. İyi oku ve yayı bazen on sporcu kullanması gerekiyordu. Ama şu an öyle değil. Her sporcunun kendine özel kaliteli ve güzel metal yayı var. Çağrı da bunu çok iyi kullandı. Elinden geleni yaptı, yarıştı, çalıştı, antrenmanları çok güzel bir şekilde devam ettirdi. En son katıldığı Türkiye Şampiyonası'nda sıralamada Türkiye 3'üncüsü olarak kotayı aldı ve milli takıma girmeye hak kazandı. Milli takıma giren sporcumuz Çağrı, Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmeye hak kazandı. Milli takımla Avrupa'ya giderek ülkemizi temsil etti."


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.