Uluslararası Snowboard Dünya Kupası'na doğru

- Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından 19 ülkeden dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunun katılımıyla düzenlenecek Snowboard Dünya Kupası'nın final etabına Erciyes Kayak Merkezi ev sahipliği yapacak

14 Şubat 2018 Çarşamba 16:41
Uluslararası Snowboard Dünya Kupası'na doğru

KAYSERİ (AA) - Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Snowboard Dünya Kupası'nın final etabı, 3 Mart'ta Erciyes Dağı'nda yapılacak.

Erciyes Kayak Merkezi'nde düzenlenecek ve 19 ülkeden dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunun kıyasıya mücadele edeceği yarışma, özel hazırlanan pistte gerçekleştirilecek. Erciyes'te, 2018 şampiyonunun belirleneceği ve Kristal Küre'nin sahibini bulacağı etkinlik, yerli yabancı birçok misafire ev sahipliği yapacak.

Erciyes Kayak Merkezi Develi Kapı'da konumlu 2 bin 700 metre rakımlı pistte düzenlenecek yarış sırasında global kış sporları alanında uzman 350 kişilik ekip görev yapacak. Dünya genelinde 9 global network üzerinden 40 ülkede canlı yayınlanarak, ekranlarda "Erciyes-Kayseri Tur" olarak yaklaşık 3 milyar kişiye ulaşacak müsabakaları, on binlerce kış sporları tutkunun ise yerinde izlemesi bekleniyor


- 22 bin ziyaretçi yarışmaları takip edecek


Kayseri Erciyes AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı, yaptığı yazılı açıklamada, olimpiyatlardan sonra böylesine büyük ve önemli bir organizasyonun Erciyes'te gerçekleştirilmesinin Türkiye'nin kış sporları potansiyelini dünyaya duyurmak adına muhteşem bir fırsat olduğunu belirtti.

İkinci kez ev sahipliği yapacakları şampiyonada bu sene 22 bin kişinin yarışmaları yerinde izlemesini beklediklerini aktaran Cıngı, "Geçtiğimiz yıl Eurosport ve 9 global yayın kuruluşu tarafından 35 farklı ülkede canlı yayınlanarak yaklaşık 2,5 milyar kişiye ulaşan organizasyonu, 17 bin kişi yerinde izlemişti. Önümüzdeki ay bu organizasyon vesilesiyle minimum 22 bin ziyaretçi ağırlayacağımızı ön görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.