Wushu: 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Kupası

- Çankırı'da başlayan organizasyonda 208 sporcu mücadele ediyor

07 Temmuz 2018 Cumartesi 15:56
Wushu: 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Kupası


ÇANKIRI (AA) - 15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Wushu Kupası, Çankırı'da başladı.

Hasan Fehmi Gökşen Spor Salonu'nda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyona 10 ilden 208 sporcu katılıyor.

Organizasyonun açılışında konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, Türk milletinin 15 Temmuz gecesi özgürlüğüne, bağımsızlığına, bayrağına ve vatanına göz diken vatan hainlerinin ihanetlerine şahit olduğunu söyledi.

O gece bütün milletin tek yürek olduğunu vurgulayan Gerginci, "Yaklaşık 45 yıldır haince, sinsice, devletin içine sızmanın peşindeler. Bağımsızlığımızı ele geçirerek bu ülkeyi dış güçlere peşkeş çekme gayretindeler. 15 Temmuz gecesi, bu millet, vatan sevgisiyle, direnişle, milli birlik ve beraberliğiyle tankların önüne yatarak, mermilerin karşısında durarak bu hainlere en iyi dersi verdi." diye konuştu.

Türk milletinin asla düşmeyeceğini ve teslim olmayacağına işaret eden Gerginci, şunları kaydetti:

"Bu millet, genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle özgürlük ve bağımsızlık aşığıdır. Bu topraklar, bu vatan çok değerli çok kıymetlidir. Hiçbir zaman gevşeklik göstermeyin, uyanık olun ve çalışın. Bu vatanın, bu ülkenin ilelebet bağımsız ve güçlü kalabilmesi için azminizi ve gücünüzü hiçbir zaman kaybetmeyin. 15 Temmuz gecesi gösterdikleri kahramanlıklarla geleceğimizin karanlığa gömülmesine engel olan vatan sevdalısı şehit ve gazilerimizin emanetini sizler de aynı şekilde korumaktan bir an bile vazgeçmeyin."

Konuşmanın ardından müsabakalar başladı.

Organizasyon, yarın sona erecek.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.