Yeni Malatyaspor İzmir'den 3 puanla ayrıldı

Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonu ilk hafta mücadelesinde Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 mağlup etti.

12 Ağustos 2018 Pazar 23:58
Yeni Malatyaspor İzmir'den 3 puanla ayrıldı

İZMİR (AA) - Spor Toto Süper Lig'de 2018-2019 sezonu ilk hafta mücadelesinde Evkur Yeni Malatyaspor, deplasmanda Göztepe'yi 3-1 yendi.

16. dakikada sol kanattan Gouffran'ın ortasında ceza alanı içindeki Deniz Kadah'ın kafa vuruşunda top direkten döndü. Bu pozisyonun devamında Wallace Reis'in ceza alanı içinde yerde kalması üzerine maçın hakemi Özgür Yankaya, Video Yardımcı Hakem (VAR) ile görüştü ve pozisyonda penaltı olmadığına karar verdi.

22. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor öne geçti. Aleksic'in pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan ve kaleci Beto ile karşı karşıya kalan Mina'nın vuruşunda top filelere gitti. Yan hakemin ofsayt bayrağını kaldırmasının ardından hakem Özgür Yankaya VAR sistemine başvurdu ve yaptığı görüşmenin ardından pozisyonu izlemeden gol kararı verdi.

Göztepe'de ilk sarı kartını 21. dakikada gören Poko, 32. dakikada ikinci kez sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Müsabakada ikinci yarının başında bir pozisyonun ardından hakem Özgür Yankaya VAR sistemine başvurdu. Pozisyonu izleyen Özgür Yankaya, Göztepeli futbolcu Castro'nun Mina'ya yaptığı müdahale nedeniyle 48. dakikada Castro'ya direkt kırmızı kart gösterdi.

58. dakikada topla sol kanattan bir süre ilerleyen Aleksic'in, çapraz pozisyonda attığı şutta top yandan dışarı gitti.

Evkur Yeni Malatyaspor'da ilk sarı kartını 41. dakikada gören Chebake, 64. dakikada bir kez daha sarı kartla cezalandırıldı ve kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

67. dakikada Deniz Kadah'ın ceza alanı dışından attığı şutta kaleci Ertaç topu kontrol etti.

70. dakikada Göztepe beraberliği yakaladı. Sol kanatta Halil'in pasıyla topla buluşan Yasin'in yaptığı ortada Sadık Çiftpınar'ın ters vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-1.

73. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor tekrar öne geçti. Sağ kanattan Seth'in ceza alanına gönderdiği ortada savunma oyuncularının duraklamasından faydalanan Aleksic, kaleci Beto ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara yolladı: 1-2.

79. dakikada Traore'nin pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Halil'in şutunda meşin yuvarlak auta çıktı.

89. dakikada gelişen Göztepe atağında Tayfur'un sert şutunda top direkten döndü. Meşin yuvarlağı iyi takip eden Alpaslan Öztürk topu filelere gönderdi. Hakem Özgür Yankaya VAR sistemine başvurdu ve pozisyonun ofsayt olduğuna karar verdi.

90+1. dakikada Evkur Yeni Malatyaspor farkı 2'ye çıkardı. Ömer Şişmanoğlu, sağ çapraz pozisyonda attığı şutta topu filelere gönderdi: 1-3.

Evkur Yeni Malatyaspor, müsabakadan 3-1 galip ayrıldı.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anahtar Kelimeler:
Spor
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.