WhatsApp Corona Virüs Bilgilendirme Platformu Kuracak

Facebook'un bünyesinde bulunan mesajlaşma uygulaması kullanıcılarının corona virüs (COVID-19) hakkında bilgiye ulaşmalarına imkan sağlayan sayfasını yayına aldı.

19 Mart 2020 Perşembe 13:08
WhatsApp Corona Virüs Bilgilendirme Platformu Kuracak

TechCrunch'ta yer alan habere göre, Facebook'un bünyesinde bulunan WhatsApp kullanıcılarının  corona virüs (COVID-19) hakkında bilgiye ulaşmalarına imkan sağlayan sayfasını yayına aldı.

WhatsApp'tan konu ile ilgili yapılan açıklamada bu sayfada yer alan bilgilerin Dünya Sağlık Örgütü, UNICEF ve UNDP'den edinildiği bilgisinin altı çizildi.

Dün WhatsApp'ı bünyesinde bulunduran Facebook, corona virüs salgını ile ilgili sahte ve yanıltıcı paylaşımlar ile mücadele etmek için yeni bir güncelleme yapacağını duyurmuştu.

Bu konuda mesai harcayan tek şirket Facebook değil. Geçtiğimiz günlerde ABD merkezli teknoloji şirketi Microsoft, vaka ve ölüm sayılarını gösteren interaktif bir bölüm ile beraber virüs ile ilgili haberlerin de yer aldığı corona virüsü odaklı bir internet sitesi oluşturmuştu.

Benzer bir proje üzerinde çalışan Google'ın da önümüzdeki günlerde kendi corona virüs bilgi platformunu kullanıma sunması bekleniyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.