Yerli Whatsapp Nasıl Kullanılır? PTTMessenger Nasıl İndirilir?

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ'ın Yerli Whatsapp - PTT Messenger hakkında yaptığı açıklamalar ilgi odağı haline geldi. Peki Yerli Whatsapp uygulaması nasıl kullanılıyor? PTTMessenger nereden indirilecek? İşte tüm detaylar.

07 Şubat 2018 Çarşamba 10:31
Yerli Whatsapp Nasıl Kullanılır? PTTMessenger Nasıl İndirilir?

Başbakan Binali Yıldırım'ın tanıttığı, Yerli Whatsapp yoğun ilgi görüyor. Peki Yerli Whatsapp nedir? PTTMessenger nasıl indiriliyor? İşte detaylar...

PTTMessenger uygulamasıyla milli güvenli kurumsal anlık mesajlaşma aracı olarak kullanılabileceği ifade edildi. Bilgi güvenliği çerçevesinde milli çözüm olduğu için güvenli iletişim ile dışa bağımlılık giderilecek. Sesli ve görüntülü mobil uygulaması olan PTTMessenger ileri güvenlik teknolojilerini bünyesinde barındırmakta. Uygulama ile dosya medya gönderimi serbestçe yapılabilecek. PTTMessenger kurumlarında ya da milli bulut sisteminde barındırılabileceği ifade ediliyor.

Yerli Whatsapp olarak adlandırılan haberleşme sistemi hakkında son detayları ise Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Bakanlar Kurulu sonrasında düzenlenen basın toplantısında açıkladı. Bilgi güvenlikleri çerçevesinde milli bir çözüm olan güvenli iletişim konusunda dışa bağımlılığı giderebilen, milli mühendislik imkanlarıyla geliştirilen anlık mesajlaşma, anlık grup mesajlaşması, sesli ve dosya paylaşımlarının tek bir platformla güvenli alt yapı sağlayan yeni bir haberleşme sisteminin tanıtımı yapıldı. Yüzde yüz yerli ve milli olan yazılım. Kamu kurumları bunu kullanabilecek ancak daha sonraki süreçte vatandaşların kullanımına açılabilecek.

PTT MESSENGER NASIL İNDİRİLİR?

PTT Messenger şuan sadece Android için yayınlamış durumda. Ancak ilerleyen günlerde iOs platformunda yayınlanması bekleniliyor. PTTMessenger programı Google Play uygulama mağazası üzerinde bulunmuyor. Ancak APK olarak indirilerek kurulabilir.

Anahtar Kelimeler:
Yerli WhatsappPttmessenger
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.