YouTube, çocukların kullandığı 7 milyon kanalı sildi

YouTube, 2021'in ilk dokuz ayında küçük çocuklara ve ergenlere ait olduğundan şüphelenilen 7 milyon kanalı platformdan kaldırdı.

27 Ekim 2021 Çarşamba 15:16
YouTube, çocukların kullandığı 7 milyon kanalı sildi

on zamanlarda sosyal medya şirketleri, özellikle çocuk kullanıcıların gizliliği konusunda baskı altında kalıyor. Şirketler, bu haftaki senato duruşmasında komiteye ifade verecek.

Dünyanın en popüler video platformu YouTube, 2021'in ilk 9 ayında reşit olmayan çocuklara ait 7 milyon hesabı kaldırdığını duyurdu.

3 AYDA 3 MİLYON HESABI SİLDİ
Google’ın Devlet İşleri ve Kamu Politikasından Sorumlu Başkan Yardımcısı Leslie Miller, YouTube'un yakın zamanda otomatik hesap kaldırma çabalarını hızlandırdığını ve yılın üçüncü çeyreğinde üç milyon hesabın silindiğini söyledi.

Ayrıca YouTube, ikinci çeyrekte çocuk güvenliği politikalarını ihlal ettiği için kaldırdığı videoların yüzde 85’inin 10 kez izlenmeden önce siteden kaldırıldığını komiteye bildirecek.

DİĞER PLATFORMLAR DA KOMİTE KARŞISINA ÇIKACAK
YouTube gibi Snapchat ve TikTok gibi diğer sosyal medya devleri de Senato alt komitesi önünde ifade verecek.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.