13 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika: Sağlık Bakanlığı tarafından 13 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1008 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 19 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 214 bin 001, can kaybı 5 bin 382 oldu. Bakan Koca, en çok vaka görülen 5 ili açıkladı ve önemli uyarılarda bulundu.

14 Temmuz 2020 Salı 09:29
13 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından Türkiye Günlük Korona Tablosu'nu paylaştı.

Buna göre, son 24 saatte 46 bin 492 kişiye test yapıldı. Bin 8 kişiye korona virüs tanısı konulurken, bin 156 kişi iyileşti. 19 kişi ise virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

İYİLEŞEN HASTA SAYISINDA ARTIŞ SÜRÜYOR! ENTÜBE VE YOĞUN BAKIM SAYISINDA SON DURUM

Türkiye'deki toplam vaka sayısı ise 214 bin 1 olurken, iyileşen hasta sayısı 195 bin 671'e, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 5 bin 382'e ulaştı. Bin 223 yoğun bakım hastası, 402 kişinin de entübe hastası olduğu açıklandı.

BAKAN KOCA:KORONAVİRÜSE KARŞI HER GÜNÜMÜZ BİR SINAV

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 13 Temmuz koronavirüs tablosuna ilişkin yaptığı açıklamada, ''En çok vaka görülen 5 ilimiz: İstanbul, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır. 5 ilin yoğun bakım sayılarında da artış var. Ortalama 1 hafta önceki verilere göre, vaka sayısında 1.000’in altına inmekte kararlıyız. COVID-19’a karşı HER GÜNÜMÜZ BİR SINAV.'' ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Daha düşük vaka sayıları daha düşük yoğunluğa, daha az temasa bağlı” dedi.

BAKAN KOCA'DAN İĞNELİ UYARI


Bakan Koca sosyal medya hesabından, korona virüs vaka sayılarının düşmesinin düşük yoğunluğa ve daha az temasa bağlı olduğu konusunda uyarıda bulundu. Koca, “!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! İğne atsan yere düşmez yerlerde iğneyi yere düşürelim. Daha düşük vaka sayıları; daha düşük yoğunluğa, daha az temasa bağlı. [İğneli Uyarı]” paylaşımında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.