Şırnaklı Çocukların Bayrak Sevgisine Kayıtsız Kalınmadı

Şırnaklı bir grup çocuğun buldukları Türk bayrağını köy meydanına dikerek sahiplenmesine kayıtsız kalmayan Kahramankazan Belediyesi, Irak’ın sıfır noktasında bulunan Beytüşşebap ilçesinde bayrağa sevdalı çocuklara çeşitli hediyeler gönderdi.

27 Ocak 2018 Cumartesi 10:44
Şırnaklı Çocukların Bayrak Sevgisine Kayıtsız Kalınmadı

Şırnaklı bir grup çocuğun buldukları Türk bayrağını köy meydanına dikerek sahiplenmesine kayıtsız kalmayan Kahramankazan Belediyesi, Irak'ın sıfır noktasında bulunan Beytüşşebap ilçesinde bayrağa sevdalı çocuklara çeşitli hediyeler gönderdi. Hediyeler Beytüşşebap İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Şener tarafından çocuklara verildi.

Çocukların bayrak sevgisi, Ankara'nın Kahramankazan Belediyesi tarafından çeşitli hediyelerle, İçişleri Bakanlığı talimatlarıyla da Ankara gezisiyle ödüllendirildi. Beytüşşebap ilçesine bağlı Ayvalık köyünde geçtiğimiz haftalarda yaşları 3 ile 15 arasında değişen 13 kişilik bir çocuk grubunun köyde gördükleri Türk bayrağını sahiplenerek köy meydanına diktikleri direkte göndere çekmesi büyük yankı buldu. Irak sınırının sıfır noktasında bulunan köy meydanına çocuklar tarafından dikilen direk ile göndere çekilen bayrak İhlas Haber Ajansı tarafından görüntülenerek servis edildi.

Haberin servis edilmesinin ardından olaya duyarsız kalmayan Ankara'nın Kahramankazan Belediye Başkanı çocuklara çeşitli hediyeler gönderdi. Gönderilen hediyeler Beytüşşebap Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Şener tarafından çocuklara verildi. Kaymakam Şener, İçişleri Bakanlığı bilgi ve talimatları ile çocukları karne hediyesi olarak Ankara gezisine gönderme kararı aldı. Kaymakam Şener, "Geçen haftalarda ülkemizin gündemine oturan çocukların bayrak dikmesi haberi hepimizi çok mutlu etmişti. Bu gün burada çocuklarımıza Kahramankazan Belediyesinin göndermiş olduğu hediyeleri dağıtma fırsatımız oldu. Buradan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederim. Biz de çocuklarımızı pazartesi günü Ankara'ya gönderiyoruz" dedi.

Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ise Beytüşşebaplı öğrencilerin bu hareketlerinin kendilerini çok duygulandırdığını söyledi. Ertürk "Beytüşşebap'taki yavrularımıza tüm Kahramankazan ve Türk milletinin sevgi ve selamlarını yolluyoruz. Bu anlamlı hareket Türk-Kürt kökenli vatandaşlarımızı karşı karşıya getirmek isteyen karanlık güçlere en güzel cevaptır. Türkiye Cumhuriyetinin bölünemeyeceğinin en büyük kanıtıdır. Tüm çocuklarımızın gözlerinden öpüyorum. Çocuklarımızı Ankara ilinde en güzel şekilde ağırlayacağız" ifadelerini kullandı.

Çocuklar ise hediyeler ve gezi programı için yetkililere teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
şırnakKahrmankazan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.