Soyağacı'nızı Öğrenince Sakın Bunu Yapmayın!

Aşırı yoğunluk nedeniyle e-devlet geçtiğimiz hafta durdurulmuştu. Soyağacı sorgulama sayfası bugün yeniden kullanıma açıldı. Ancak bazı vatandaşlar soyağacı bilgilerini sosyal medyadan paylaşmaya başladı.

15 Şubat 2018 Perşembe 14:24
Soyağacı'nızı Öğrenince Sakın Bunu Yapmayın!

Vatandaşlar, "www.turkiye.gov.tr" internet sitesinden talep oluşturarak "Alt-üst soy raporu"nu öğrenmeye yeniden başladı. Ancak Soyağacını öğrenen vatandaşlar yaptıkları paylaşımlarla dolandırıcılara kapı araladığının farkında değil.

Oluşturulan talebin ardından bazı vatandaşlar öğrendikleri Soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaşırken bazı vatandaşlar ise bilgileri kapatarak sosyal medyada paylaşmaya başladı. Bankalar yaptıkları uyarılarda hiç kimseyle anne kızlık soyadınızı paylaşmamanız için uyarı üstüne uyarı yaparken vatandaşların soyağacı bilgilerini açık bir şekilde sosyal medyada paylaşması kişisel veri güvenlikleri için tehlike oluşturuyor.

VATANDAŞ e-DEVLET'E AKIN ETTİ



 "Alt-üst soy raporu" sorgulama sayfası kullanıma yeniden açılmasının ardından sabah saat 08.00'e kadar yaklaşık 1 milyon 400 bin belge üretildi.

"Alt-üst soy raporu"na vatandaşlarca yine yoğun ilgi gösterildi. e-Devlet üzerinden gece kullanıma açıldığı dakikadan itibaren bu sabah 08.00'e kadar 1 milyon 400 bin belge üretildi. Vatandaşlarca saatte yaklaşık 200 bin belge oluşturuldu.

Anahtar Kelimeler:
Soyağacı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.