FETÖ sanıklarına hapis cezası

- Kayseri'de "Silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan emekli Kayseri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Albayrak ve emekli polis başmüfettişi İlgün'e 8 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verildi

20 Şubat 2018 Salı 19:56
FETÖ sanıklarına hapis cezası

KAYSERİ (AA) - Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada yargılanan emekli Kayseri İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Albayrak ve emekli polis başmüfettişi Nurullah İlgün, 8 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Albayrak ve İlgün ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme başkanı, duruşmaya gelen raporda, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Suçlar Bürosunca FETÖ/PDY kapsamında ele geçirilen CD'nin çözümlenmesi sonucu, kişilerin örgüt tarafından kodlanarak fişlendiği tespit edilen listenin ele geçirildiği, bu listede sanıklardan Albayrak'ın "A5" koduyla, İlgün'ün ise "D4" olarak kodlandığının tespit edildiğini belirtti.

Mahkeme başkanı, raporda, "A5" koduyla fişlemenin, örgüte teslimiyeti ve sadakati en üst düzeyde olan örgüt mensupları için, "D4" kodunun ise örgüte teslimiyeti ve sadakati olmakla birlikte zaafı ve sorgulayan yapıda kişilere verildiği bilgisinin yer aldığını ifade etti.

Duruşmada tanıkların dinlenmesinin ardından savcı mütalaasında, sanıkların "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Sanıklardan Albayrak, savunmasında üzerine atılı suçlamaları reddetti.

Sanıklardan İlgün ise 19 aydır tutuklu bulunduğunu belirterek, tahliye ve beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Albayrak ve İlgün'e, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 8 yıl 1 ay 15'er gün hapis cezası verdi.

Heyet, sanıkların tahliyesine hükmetti.

Anahtar Kelimeler:
FetöDavaKayseri
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.