Uzmanından "cep telefonunu fazla kullanmayın" uyarısı

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi Nöroloji Uzmanı Yaşar Alpaslan, cep telefonu frekans dalgalarının sağlığı olumsuz etkileyebileceğini bildirdi. Alparslan, yazılı açıklamasında, yoğun cep telefonu kullanımının beyin yorgunluğu başta...

22 Temmuz 2019 Pazartesi 14:36
Uzmanından

SİVAS (AA) - Medicana Sivas Hastanesi Nöroloji Uzmanı Yaşar Alpaslan, cep telefonu frekans dalgalarının sağlığı olumsuz etkileyebileceğini bildirdi.

Alparslan, yazılı açıklamasında, yoğun cep telefonu kullanımının beyin yorgunluğu başta olmak üzere birçok hastalığa sebebiyet verdiğini savundu.

Cep telefonunu yoğun kullanımın baş ağrısı, uyku düzensizliği, hafıza zayıflaması, yoğun stres ve yorgunluk, konsantrasyon ve dikkat dağınıklığı gibi durumlara yol açabildiğini aktaran Alparslan, "Son 10-20 yıl içerinde gerek alzheimer ve parkinson gibi organik beyin hastalıkları gerekse depresyon, panik atak gibi psikolojik hastalıklar dikkat çekici düzeyde artış göstermiştir." ifadelerini kullandı.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı alınacak önlemler hakkında da bilgi veren Alparslan, şunları kaydetti:

"Cep telefonlarını ve diğer elektronik cihazları mümkün olduğunca yatak odasında bulundurmamalıyız. Cep telefonlarını direkt kulağa götürerek değil, kulaklıkla, eğer bu mümkün olmazsa hoparlör açılarak uzaktan görüşme yapmalıyız. Cep telefonları, özellikle ilk arama yaparken en yoğun radyasyon yaydığı için birini aradığınızda iletişim sağlanmadan telefonu kulağa götürmemeliyiz. Cep telefonlarını cepte değil, çantada taşıyıp mümkün olduğunca vücuttan uzakta tutmalıyız. Cep telefonunuz açıkken kullanmıyor olsanız bile radyasyon yaymaya devam eder. Cep telefonu görüşmelerimiz günde yarım saati aşmamalı, mümkünse kablolu telefonları tercih etmeliyiz. Eğer kulaklık kullanamıyorsanız cep telefonunu sürekli aynı kulakta tutmayınız."

Alparslan, cep telefonlarının çocuklardan da uzak tutulması, sohbet ve oyun aracı olarak değil iletişim amaçlı kısa süreler için kullanılması gerektiğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
SivasMedicana Hastanesi
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.