15 bin 262 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yılbaşından bu yana uyuşturucu ile mücadelede 15 bin 262 kişinin tutuklandığını açıkladı.

26 Eylül 2018 Çarşamba 13:31
15 bin 262 kişi tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2018 yılbaşından 25 Eylül'e kadar 15 bin 262 uyuşturucudan tutuklama gerçekleştirdik. Bunun 13 bin 229'si sokak satıcısıdır." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık Anadolu Restoran'da düzenlenen "Uyuşturucuyla Mücadele Aplikasyonu" (UYUMA) Projesi'nin Tanıtım Toplantısı'na katıldı.

Uyuşturucunun, güvenlik noktasındaki en önemli mücadele alanlarından biri olduğunu belirten Soylu, uyuşturucunun hem gençleri zehirlediğini hem de terör örgütlerini beslediğini söyledi.

Dünyanın herhangi bir yerinde bir terör örgütü bomba patlatıyorsa, o bombayı yaptıkları kimyasalın parasının büyük oranıyla uyuşturucudan geldiğine dikkati çeken Soylu, "PKK silah alıyorsa, bizim evlatlarımızı şehit ediyorsa, o silahın parası uyuşturucu ticaretinden geliyor." ifadesini kullandı.

"Uyuşturucu meselesinde, lütfen kimse kendini bu işin dışında ve uzağında görmesin." diyen Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Buradaki belki de en zayıf noktamız 'benim çocuğum yapmaz' yaklaşımıdır. Elbetteki çocuklarımız durup dururken uyuşturucu kullanmaz ama güvenlik birimleri olarak bizim karşılaştığımız olaylar, yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki bu işin ticaretini yapanlar sürekli uzmanlaşıyor. Her gün yeni teknikler, yeni kandırma ve aldatma yöntemleri ortaya koyuyorlar. Dolayısıyla bu mücadeleyi sadece yakınları uyuşturucu illetine bulaşmış vatandaşlarımız ve emniyet birimleriyle değil, 81 milyonun tamamıyla, tüm milletimizle bu mücadeleyi birlikte vermek zorundayız.

Anahtar Kelimeler:
Süleyman Soylu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.