Gazze için ortak bildiri.. HDP imza atmadı...

TBMM Genel Kurulu'nda AK Parti, CHP ve MHP tarafından, İsrail'in Gazze'de yaptığı katliama ilişkin ortak bildiri yayımlandı.

15 Mayıs 2018 Salı 16:51
Gazze için ortak bildiri.. HDP imza atmadı...

AK Parti, CHP ve MHP'nin ortak bildirisinden: "İsrail yönetimini tüm insanlık adına şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. ABD'nin ve İsrail'in, BM kararlarını yok saymasına, uluslararası toplumun iradesine ve evrensel değerlerine meydan okumasına karşı Filistinlilerinin barışçıl tepkileri en temel hakları olduğu gibi insanlık vicdanına da tercüman olmaktadır."
 

Resmi Twitter'da görüntüle

TBMM Genel Kurulu’ndaki Kudüs özel oturumunda, AK Parti, CHP ve MHP’den İsrail yönelimini kınayan ortak bildiri geldi. Bildiri üç partinin grup başkanvekilleri tarafından Gerel Kurul’da ayrı ayrı okundu.

MECLİSTE KUDÜS OTURUMU

TBMM Başkanı Kahraman, TBMM Genel Kurulunda Kudüs oturumunu yönetti. Kahraman, yaptığı konuşmada, bir insanı öldürmenin bütün insanlığı öldürmek gibi telakki edilen bir dinin mensupları olduklarını hatırlatarak, "Dün bütün insanlığın öldürüldüğü bir güne daha şahit olduk. Filistin topraklarında vücut bulduğu tarihten itibaren kan döküp, katliam yapmayı alışkanlık haline getiren İsrail devleti bu katliamlarına yenisini ekledi. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump'ın yangına benzin döktüğünü bile bile Tel Aviv'de bulunan büyükelçilik binasının Kudüs'e taşınmasına karar vermesiyle başlayan gerilim, şu an için 61 Filistinli kardeşimizin şehadetine, 3 bine yakın kişinin yaralanmasına sebep olmuştur. 1967 yılından beri Filistin topraklarını işgal altında tutan İsrail, bu haksız eylemini giderek genişletmektedir. İsrail'in Orta Doğu'da barış ve huzuru bozmaya dönük bu eylemleri Amerika Birleşik Devletlerinden himaye görmektedir. Amerika'nın desteğiyle Kudüs'ün tamamını ilhak etmeye dönük girişim başlatan İsrail'e dün en geniş şekilde tepki gösterilmiştir. Filistinli kardeşlerimiz, bir avuç topraklarını korumak gayesiyle Beytüllahim, Ramallah, El Halil, Nablus, Eriha ve Gazze'de demokratik bir tepki göstermişlerdir. Silahsız bir şekilde yaptıkları gösteriler İsrail tarafından en şedit, en vahşi yöntemlerle bastırılmak istenmiştir. Keskin nişancılar tarafından öldürülmek kastıyla açılan son ateş sonucu 61 Filistinli kardeşimiz şehit olmuştur, 3 bine yakın yaralı kardeşimiz de vardır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.