169 vekil iş arıyor

24 Haziran'da yapılacak erken seçim kararının ardından iki yıl daha milletvekilliği yapmayı planlayan vekiller emeklilik için 2 yıllık süreyi doldurmalarına rağmen yaş haddinden dolayı beklemek zorunda. Bu nedenle listeye giremeyen milletvekilleri yeni iş arayışına girdiler. Bir çok vekil danışmanlık, eğitim görevliliği gibi alanların üzerinde dururken avukat ve hukukçu olanlar büro açmayı ya da arabuluculuk yapmayı planlıyor.

26 Mayıs 2018 Cumartesi 10:21
169 vekil iş arıyor

Normal süresi 2019’un kasım ayında bitmesi gereken, 26. dönem milletvekilleri arasında, milletvekili emekliliği hak kazanmaları için gerekli iki yıllık süre dolmasına rağmen yaş haddi nedeniyle milletvekili emeklisi olamayanların sayısı 169 kişi olarak belirlendi.

Bunlardan 93’ünün AK Parti, 36’sının CHP, 5’inin MHP, 35’inin ise HDP’li olduğu kaydedildi. Hürriyet'te yer alan habere; Bu milletvekillerinden bir kısmı partilerinin listelerine konulduğu için halen milletvekilliğini sürdürme şansı bulunuyor. Büyük bölümü ise yeni dönemde yeni Meclis’te olmayacak.

VEKİLLER YENİ İŞ ARAYIŞI

Listeye giremeyen ve emeklilik maaşına da hak kazanamayanlar, yeni iş arıyor. AK Partililerden listeye konulmayanlar, yeni dönem için “danışmanlık şirketi kurma, öğretim üyeliği, cumhurbaşkanlığında danışmanlık, bakan yardımcılığı ve büyükelçilik” gibi hesaplar yapıyor. Muhalefet vekilleri ise eski işlerine dönme planı yapıyor. Hukukçu milletvekilleri ise avukatlık bürosu açmayı veya arabuluculuk yapmayı planlıyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.