2017 turizm yılı olacak

2017 yılına Ankara Büyükşehir Belediyesi turizm alanında yaptığı atılımlarla damga vuracak gibi. Turizm çalışmalarına yaklaşık 400 milyon TL bütçe ayıran Büyükşehir 2017’de açılması planlanan projelerle turizm atağına kalkacak.

02 Aralık 2016 Cuma 09:43
2017 turizm yılı olacak

2017’de açılması planlanan Ankapark ve Kuzey Yıldızı Külliyesiyle Başkentin turizmini canlandırmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi turizm için büyük bir bütçe ayırdı. Turizm çalışmalarına yaklaşık 400 milyon TL bütçe ayıran Büyükşehir Belediyesi milyonlarca yerli, yabancı turisti Ankara’ya çekmeyi planlıyor.

ORTADOĞU'NUN EN BÜYÜK TEMA PARKI

Yapımı büyük tartışmalara neden olan ve 2017’nin içerisinde açılması planlanan Ankapark’ın yerli ve yabancı milyonlarca turisti Ankara’ya çekmesi planlanıyor. Ankapark tamamlandığında sadece Türkiye'nin değil tüm Ortadoğu'nun en büyük hayvanat bahçesi ve tema parkı olacak. Büyükşehir bitmek üzere olan Ankapark’a ilerleyen yıllarda 10 milyon ziyaretçi gelmesini bekliyor. Aynı zamanda hayvanat bahçesinin de olacağı Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi 271 milyon gibi büyük bir bütçe öngörüsünde bulundu. 

OSMANLI ESERLERİ ÖRNEK ALINIYOR

Kuzey Yıldızı Külliyesi Cumhuriyet tarihinin en görkemli inanç ve kültür merkezi olacak. Merkez Camii ve Külliye’nin, bir aksilik olmazsa 2017 yılının bahar aylarında bitirilmesinin hedefleniyor. Gerek mimarisi, gerekse yaşam alanlarının birbirleriyle olan ilişkisi bakımından büyük ayrıcalıklar taşıyan projenin, sadece Başkentlilerin değil, tüm vatandaşların ibadet etmek için geleceği bir yer olacak. 15 bin kişiye ibadet yapabilme imkânı sağlayacak proje; Mihrimah Sultan Camii, 2. Beyazıt Camii, Süleymaniye Camii ve Nuriosmaniye Camii gibi Osmanlı eserlerinden esinlenerek oluşturuluyor. İnanç merkezlerini geliştirmek ve ihtiyaca göre yeniden inşa etmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi 55 milyon TL bütçe ayırdı.                   

İNANÇ VE BİLİM MERKEZİ

Ankara’nın en önemli manevi bölgesi olan Hacı Bayram Veli Cami etrafındaki çalışmalarda sürecek. Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı Hacı Bayram olmak üzere restorasyon ve düzenleme çalışmaları sürüyor. Kirli görüntüden temizlenen ve gecekondulardan arındırılan bölgede restorasyon çalışmaları 2017 yılında da devam edecek. Ulus’u ve Hacı Bayram civarını inanç turizmin merkezini haline getirmek için boşaltılan dolmuş duraklarının bulunduğu alanın alt iki katına dolmuş durakları yapılacağı, üst katlara ise Bilim Müzesi yapılacak.  2 sene içerisinde bitmesi beklenen müzede İslam alimlerinin icatlarının sergileneceği, müze içerisinde Kutsal Emanetler'in ziyarete açılacağı bir alanın da oluşturulacağı, bu müzede sergilenecek birçok Kutsal Emanet'in Büyükşehir Belediyesi'nin depolarında hazır bekletildiği kaydedildi. Yapılacak alanın içine Hacı Bayram Kongre Salonu'nun da yapılması bekleniyor.  Başkent'e kazandırılacak bu projelerle 3 milyon turistin Ankara'ya gelmesi öngörülüyor.  

Anahtar Kelimeler:
2017Turizm
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.