ALTINOK ATATÜRK CUMHURİYET KULESİ’NİN KURDELESİNİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BERABER KESTİ

19 Mart 2024 Salı 10:56
ALTINOK ATATÜRK CUMHURİYET KULESİ’NİN KURDELESİNİ CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BERABER KESTİ

Keçiören Belediyesi tarafından yaptırılan ve 197 metre yüksekliğinde olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle açıldı.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılış törenine Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı Alparslan Doğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, AK Parti Ankara Milletvekilleri, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcıları, Ankara Milletvekilleri, önceki dönem bakanlar ve vatandaşlar katıldı.

ATATÜRK CUMHURİYET KULESİ KEÇİÖREN’İ ANKARA’NIN YILDIZI HALİNE GETİRECEK

Ankara’nın ve Keçiören’den simge eserlerinden biri olacak kulenin, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde yapılan açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözlerine 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin anlam ve önemini hatırlatarak başladı. Cumhurbaşkanı: “Sözlerime Çanakkale şehitleri başta olmak üzere bin yıldır bu toprakların vatanımız olmasını sağlamak için hayatlarını feda eden tüm kahramanlarımıza Allah'tan rahmet dileyerek başlıyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü düşmandan, beladan, musibetten, afetten muhafaza eylesin diyorum. Kardeşlerim, uzun yıllar boyunca ikamet ettiğim Keçiören’imizi Ankara'nın yıldızı haline getireceğine inandığım Atatürk Cumhuriyet Kulesi'nin başkentimize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum. Bu eserin şehrimize kazandırılmasında emeği geçen Keçiören Belediye Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Turgut Altınok başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Malumunuz, Ankara'nın Çankaya tarafında yapıldığı tarihten itibaren şehrin simgelerinden biri haline gelen bir Atakule’si vardır. Aynı mimarımızın tasarladığı Atatürk Cumhuriyet Kulesi'yle şehrimize yeni bir sembol daha kazandırıyoruz. ” dedi.

“ANKARA'MIZ YENİDEN AYAĞA KALKACAK”

Ankara’nın fetret dönemini bitirmeye ve eser belediyeciliğine hasret kaldığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart’tan sonra bu hasretin son bulacağına inandığını söyleyerek: “Hazreti Mevlana'nın sık sık tekrarladığım bir sözü var; “Kâmil odur ki dünyada koya bir eser. Eseri olmayanın yerinde yeller eser.” Evet, sorumluluk sahiplerinin isimlerini nesiller boyu yaşatacak olan gök kubbede kalan hoş sada misali geride bıraktıkları eserlerdir, hizmetlerdir.

İnşallah bu kule Ankara'ya hizmet ettiği müddetçe Turgut Altınok kardeşimize edilen hayır dualarda sürüp gidecektir. Turgut kardeşimiz çok değil. Otuz kırk yıl önce imarıyla, altyapısıyla, çevre düzeniyle başkentin en sorunlu ilçelerinden birini en gözde yerleşim yeri haline getirmişti.  Kendisi inşallah bu birikimini, bu üretkenliğini, bu vizyonunu, bu çalışkanlığını 31 Mart'tan sonra Ankara'nın tamamı için kullanacak. Şimdi 31 Mart'a kadar gece gündüz demeden çalışmaya var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız? Ve şu CHP zihniyetinin Fetret devrinden Ankara'mızı kurtarmaya var mıyız? Bunlardan bir şey olmaz. Bunların Ankara'mıza başkentimize verecekleri hiçbir hizmet yoktur. Bundan sonra da olmayacaktır. Kaybolan son beş yılını telafi etmenin ötesinde Ankara'yı Türkiye yüzyılına hazırlayacak yeni bir dönemin kapılarını Turgut kardeşimizin açacağına ben inanıyorum. Cumhurbaşkanı olarak ben yanındayım. Cumhur İttifakı olarak biz yanındayız. Ve vereceğimiz desteklerle sadece Keçiören değil inşallah Ankara'mız yeniden ayağa kalkacak.” diye konuştu.

“ANKARA'NIN TERCİHİNİN TURGUT ALTINOK’TAN VE GERÇEK BELEDİYECİLİKTEN YANA OLACAĞINDAN EN UFAK BİR ŞÜPHE DUYMUYORUM”

Ankara’nın, artık küresel alanda üretim yapan yerli ve milli sanayinin merkezi haline gelerek her sektörde yatırım, üretim ve istihdam potansiyelini artırdığına dikkat çekerek devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın tercihinin Turgut Altınok olacağından şüphe duymadığını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ben Turgut kardeşime güveniyorum. Ve inşallah sadece Keçiören'le değil Ankara'nın genelinde kentsel dönüşümlerle beraber yeniden bir Ankara yepyeni bir Ankara diyor yola böyle koyuluyoruz. Hiç endişeniz olmasın. 31 Mart seçimlerini bu uzun yolculuğun yeni bir durağı, yeni bir başlangıcı olarak görüyoruz. Milli iradenin şehrinin de büyük şehriyle ilçeleriyle kendine yakışanı yapacağına yürekten inanıyoruz. 31 Mart'ta tabii Ankara'nın tercihinin Turgut kardeşimden ve gerçek belediyecilikten yana olacağından en ufak bir şüphe duymuyoruz. Kardeşlerim Ankara artık Türkiye'nin idari başkenti olmanın ötesinde sadece ülkemizin değil dünyanın önde gelen savunma sanayi merkezlerinden birine dönüşmüştür.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Altınok:

“Yavaş’ın devletin yüzüncü yılında bir eseri yok”

“Atatürk Cumhuriyet Kulesi Ankara’da, Ankara dünyada parlayacak”

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde gerçekleşen Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılışında Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, kuleyi göstererek sözlerine ”Kuleyi eğendiniz mi?” diye sorarak başladı. “Evet!” yanıtını alan Altınok, “31 Mart’tan sonra Ankara’da eser siyasetinin başlayacağını, başkentin makus talihinin değişeceğini” söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan’ın “Eserim yok, hizmetim yok” dediğini hatırlatan Altınok, “Yani ‘Ankara, benden hizmet bekleme, ulaşım çözümünü bekleme. Beni belediye başkanı seçme’ diyor. ‘Bir sefer seçtiniz, Cumhurbaşkanlığı sevdasına düştüm, Ankara’ya arada sırada uğradım. Sonra cumhurbaşkanı yardımcısı oldum! Üç ay Ankara’yı terk ettim. Ben yine bu sevdaya düşeceğim, size hizmet yapmayacağım’ diyor.” dedi.

“ÇANAKKALE BİR MİLLETİN KÜLLERİNDEN DOĞUŞUDUR”

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Altınok, “Çanakkale Türk milletinin küllerinden doğuş destanıdır. İmanın, imkanı boğduğu dünya tarihinde kanla yazılmış olan destandır” dedi. Atatürk ve tüm şehitleri, gazileri rahmet ve minnetle andıklarını ifade eden Altınok, aynı zamanda Atakule’nin de mimarı olan kulenin Ragıp Uluç ile kaba inşaatı altı ayda bitiren İnşaat Yüksek Mühendisi Selahattin Düzbasar’ın rahmetli olduklarını anımsatarak, “Mekanları cennet olsun. Belediyedeki arkadaşlarımızdan, kulenin yapımında çalışan işçi kardeşlerimize kadar, emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

“ÜLKENİN YÜZÜNCÜ YILINDA BİR ESERİ YOK!”

Altınok sözlerini şöyle sürdürdü:

“Belediye başkanının vizyonu, şehrin ve kentin vizyonudur. Oysa Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, devletin yüzüncü yılına bir eser bırakamadı. Devlet gibi bütçe var ama icraat geldi mi yok! Ankara’mızın beş yılı boş yıl oldu. Ankaralılar ‘trafik problemini, ulaşım problemini, altyapı problemini, imar problemini, kentsel dönüşüm problemini Altınok çözer’ diyor.  bizim yaptığımız bu esere Yavaş’ın hayali yetmez! Bizim bütçemiz onun bütçesinin 45’te 1’i ama o yapamadı, biz yaptık.”

197 METRELİK KULE YAPTIK

Keçiören’e Atatürk Cumhuriyet Kulesi dışında teleferik, Estergon Kalesi, en büyük yapay şelale, kent meydanı, Botanik Bahçesi, Deniz Dünyası gibi birçok eser kazandırdığını kaydeden Altınok, Atakule’nin 107 metre yüksekliğinde olduğunu, Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin ise 197 metre yüksekliğinde olduğunu belirten Altınok, “Burada her şey var. Seyir terası, çocuklarımız için uzay terası, büyük ve küçük nikah solonu, kütüphane, sergi salonu, spor tesisleri var. Yavaş, Ankara’yı karanlığa gömdü ama biz aydınlatacağız. Kulemiz Ankara’nın her yerinden görünüyor. 31 Mart’tan sonra da Ankara dünyanın parlayan yıldızı olacak. Atatürk Cumhuriyet Kulesi Ankara’da, Ankara dünyada parlayacak” dedi.

YAVAŞ DEĞİL HIZLANARAK DEVAM

31 Mart seçimlerinde takdirin Ankaralılara ait olduğunu belirten Altınok, “Durmak yok, yola devam! Ama nasıl yola devam? Hızlı, yola devam. Atatürk Cumhuriyet Kulesi, ülkemize, milletimize hayırlı olsun. Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Ankara Yavaş’a on gömlek fazla geldi. Biz başkentimizi eserlerle hizmetlerle donatacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Altınok ve katılımcıların Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin açılış törenini gerçekleştirdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.