Ankara'da 'Huzur Operasyonu'

Huzur operasyonları kapsamında başkentte son bir hafta içerisinde 101 bin 135 kişinin GBT sorgusunu yapan polis, çeşitli suçlardan aranan 241 kişiyi tutukladı

08 Aralık 2017 Cuma 12:36
Ankara'da 'Huzur Operasyonu'

Ankara Emniyet Müdürlüğü, asayiş uygulamalarında rekor kırmaya devam ediyor. Yeni yıl öncesi başkent sokaklarını suçlulardan arındırmaya devam eden asayiş şube ekipleri, trafik kuralına uymayan sürücüler hakkında da işlem yaptı. Başta hırsızlık, yankesicilik ve dolandırıcılık suçlarından aranması bulunan kaçaklar, asayiş uygulamaları sonucu yakalanarak tutuklandı. Çankaya, Altındağ, Keçiören, Mamak, Yenimahalle ve Pursaklar ilçelerinde suçlulara göz açtırmayan polis ayrıca; kaçak sigaradan uyuşturucu maddeye, belgesiz tüfekten kesici alete kadar birçok suç aletine de el koydu.

101 BİN 135 KİŞİ SORGULANDI
Eğlence mekânlarını ve sokakları denetleyen ekipler, bir hafta içerisinde 101 bin 135 kişiye GBT sorgusu yaptı. Kurallara uymayan bin 440 kişi hakkında idari işlem başlatılırken özellikle hırsızlık ve dolandırıcılık suçlarından aranması bulunan bin 276 kişi yakalandı. Şüphelilerden 241'i çıkarıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÇALINTI ARAÇLAR BULUNDU
Motorize polis ekipleri ise bu süreçte 42 bin 619 aracı kontrol etti. 77 aracın çalıntı olduğunu tespit eden ekipler, 27 motosiklete de trafik kanununa aykırılıktan işlem yaptı. Araçlarda ve üst aramalarında 100 ruhsatsız tabanca, 43 belgesiz tüfek, 4 belgeli pompalı tüfek, 50 kurusıkı tabanca, 16 adet farklı boyutlarda delici kesici alet ve 2 bin 223 adet değişik çapta fişek ele geçirdi. Kent genelindeki denetimlerin devam edeceği öğrenildi.

ZEHİR TACİRLERİ DE NASİBİNİ ALDI
Başkentte kaçak sigara satışı ve uyuşturucu madde satışı yapan kişiler de denetimlerde polis ekiplerinin elinden kurtulamadı. Bir hafta içerisinde 21 bin 983 adet kaçak sigaraya el koyan polis ekipleri, uygulama sırasında 4 kilogram uyuşturucu madde ile bin 500 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Anahtar Kelimeler:
Huzur Operasyonu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.