ANKARA'DA Yeni Dönem! Başkandan Flaş Karar!

Başkentte toplu ulaşım artık her gün 24 saat boyunca sürecek. “Ulaşım vatandaşın birinci ihtiyacı” diyen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, uygulamanın cuma günü başlayacağını müjdeledi

15 Kasım 2017 Çarşamba 19:34
ANKARA'DA Yeni Dönem! Başkandan Flaş Karar!

Başkentlilerin yıllardır en büyük taleplerinin başında gelen gece ulaşım eksikliğine Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna neşter vuruyor. Vatandaşlardan gelen talebi dikkate alan Başkan Tuna, Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Gölbaşı, Keçiören, Mamak, Pursaklar, Sincan ve Yenimahalle ilçelerinde hizmet eden 35 EGO hattını 24 saate çıkardı. 24 saat ulaşım sistemi Cuma gününden itibaren başlayacak. Metro'da ise gece ulaşımı saat gece 01.00'a kadar yapılacak. Bu saatten sonra yeni araçların test sürüşünden dolayı gece ulaşım yapılamayacak. Başkent Ankara'da akşam ulaşım saat 23.30'da son buluyordu.

YÜZDE 90'A HİTAP EDİYOR

Başkent Ankara'yı 5 bölgeye ayıran EGO Genel Müdürlüğü, 9 metropol ilçede ulaşım seferlerini gece saat 02.00'a kadar normal olarak devam ettirecek. Saat 02.00'dan sabah saat 06.00'a kadar ise otobüsler saat başı sefer yapacak. EGO 35 hat üzerinden sabaha kadar 280 sefer düzenleyecek. Gece ulaşımında İstanbul'da 358, İzmir'de ise 36 sefer düzenleniyor. Başkentte günde ortalama 1 milyon 160 bin otobüsle yolcu taşıyan EGO'nun yaptığı gece ulaşım düzenlemesi gün içerisinde taşıdığı 1 milyon 60 bin yolcuya bir diğer ifadeyle otobüs kullanan Ankaralıların yüzde 90'ına hitap ediyor.


CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

24 saat ulaşım düzenlemesi ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Başkan Mustafa Tuna, "Cuma günü akşam inşallah gece ulaşımlarımız başlayacak. 35 hat üzerinden gece ulaşımı yapacağız. Bu 35 hat Ankara'daki yolcu sayımızın yüzde 90'ına hitap ediyor. Bu 35 hatta gece saat 02.00'a kadar seferler devam edecek. Bu saatten sonrada sabah 06.00'a kadar saat başı seferler koyacağız. Bu şekilde de önemli bir talebi gidermiş olacağız. İnşallah Ankaralıları ulaşım konusunda olabildiğince rahatlatmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.


BİRİNCİ İHTİYAÇTI…

Vatandaşların gece ulaşım talebinin Sincan'dayken de kendisine iletildiğini ifade eden Tuna, "Arkadaşlarla oturup analiz ettik. Ulaşım konusu malumunuz hep sübvanse ediliyor. Hep zarar ediyor. Ama bu bir sosyal ihtiyaç… Artık o zararı karşılayacağız. İlk etapta bazı lüks işlerden biraz iktisat yapıp ulaşıma sübvanse yapılmasına daha doğru buluyorum. Ben bunu şuna benzetiyorum; pastanede pasta yiyip, çay içmek güzel bir şey ama karnım açsa önce bir karnımı doyurayım. Ulaşım vatandaşın birinci ihtiyacıydı" şeklinde konuştu. Tuna basın toplantısına EGO Genel Müdürü Balamir Gündoğdu ile birlikte katıldı.

Son Güncelleme: 16.11.2017 07:18
Anahtar Kelimeler:
AnkaraUlaşım
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.