Ankara'daki Yeni stat 3 yılda tamamlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TOKİ imkanlarıyla Ankara’da yapılacak yeni stadyum için projede 500 milyon lira bütçe öngörüldü. Stadın 3 yıl içinde tamamlanması planlanıyor

27 Şubat 2018 Salı 15:18
Ankara'daki Yeni stat 3 yılda tamamlanacak

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve belediyelerin bütçeleriyle hizmete sunulan 14 stadyuma, proje ve ihale süreci tamamlanan 6 stat daha eklenecek. Ankara, Elezığ, Erzincan, Hakkari ve Şırnak- Cizre Stadyumu proje, Edirne Stadyumu ise ihale aşamasında bulunuyor. Edirne Stadyumu, TOKİ kaynaklarıyla, diğer statlar ise GSB bütçesiyle futbolseverlerin hizmetine sunulacak.

UEFA STANDARDINDA
Yeni stat projeleri arasında yer alan ve Ankara 19 Mayıs Stadı'nın yerine yapılması planlanan yeni stat için 500 milyon liralık bütçe öngörüldü. Milli Takımlar Stadyumu şeklinde planlanan tesis 7 gün, 24 saat sistemine göre inşa edilecek. Projesinin yüzde 80'i tamamlanan tesis için 2017- 2018 futbol sezonu sonunda yoğun bir çalışmanın yapılması bekleniyor. Başkentteki stadyum, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) standartlarına uygun şekilde inşa edilecek. Bu kapsamda yetkililer arasında yapılan görüşmelerde istenilen 25 standardın, 24'ü şu an için gündemde bulunan projede yer aldı. Ankara Stadyumu 3 yıl içerisinde bitirilecek ve başkentteki futbolseverlerin hizmetine sunulacak. GSB ve TOKİ imkanlarıyla inşa edilerek Türk futboluna kazandırılacak 6 yeni stat için 820 milyon liralık bütçe ayrıldı.

Anahtar Kelimeler:
AnkaraStat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.