"Ankara Uzay OSB için adım atılsın"

Ankara’daki savunma sanayiinin potansiyeli ve atılacak adımlarla ilgili düzenlenen toplantıda, Kahramankazan’da temeli atılan ancak ilerleme kaydedilemeyen Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB konusu gündeme geldi. Katılımcılar, gereken adımların ivedilikle atılmasını istediler.

28 Kasım 2016 Pazartesi 12:37
"Ankara Uzay OSB için adım atılsın"

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Ankara Şubesi’nin koordinatörlüğündeki Ankara Platformu, “Ankara Savunma Sanayii Potansiyeli ve Atılması Gereken Adımlar” başlıklı bir toplatnı düzenledi. “Bu sektörün olmazsa olmazı yüksek teknolojidir” diyen Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, özetle şunları söyledi:

ANKARA KENDİNİ GELİŞTİRMELİ

“Yeni girişimciler için de bir gayret içerisindeyiz. Böylesi önemli bir konuda, farklı kurumlar ile teknoloji ve sanayileşme hususunda ortak hareket etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Sanayinin birkaç il üzerinden odaklaşmasını doğru bulmuyoruz. Bunu, tüm ülkeye entegre etmeliyiz. Ankara’nın, bu alanda çevre illere de destek olacak şekilde kendini geliştirmesi gerekiyor. Bunun için de çeşitli organize sanayi bölgeleri üzerinde duruyoruz. Amacımız dünya üzerinde yüzde 1.3 olan ihracat hacmimizi geliştirmek olmalıdır.” 

GERÇEKÇİ PROJELERLE GELİN

TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek ise, “Hükümet olarak savunma sanayiinin ne kadar önem arz ettiğini biliyoruz. Bizler, sektörün Ankara’da yaşadığı sıkıntıları dinlemeye, çözüm üretmeye hazırız. Sadece bununla da yetinmeyip yeni istihdam alanları kurulması, savunma sanayiinin geliştirilmesi için ne istiyorsanız yapmakla mükellefiz. Yeter ki bizlere gerçekçi projelerle gelin. Bu projelerin uygulanması ve hayata geçirilmesi için elimizden ne geliyorsa yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

MERKEZ ÜS ANKARA

Ankara’nın savunma sanayii alanında Türkiye’nin merkez üssü konumunda olduğunu ifade eden MÜSİAD Ankara Şubesi Başkanı İlhan Erdal, “İnanıyoruz ki bu çalışmalar neticesinde gerek ülkemiz gerek Ankaramız gerekse sektör açısından güçlü bir vizyon oluşacak, Ankara’yı savunma sanayiinde ilk sıralara hep birlikte taşıyacağız” dedi. 
ASO Başkanı Nurettin Özdebir de Ankara savunma sanayiinin mevcut durumu ile ilgili bir değerlendirme yaptı. Diğer katılımcılar ise özellikle Kahramankazan’da temeli atılan ancak ilerleme kaydedilemeyen Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB konusunda atılması gereken adımların ivedilikle tamamlanması konusunda taleplerini iletti.

PLATFORMDA KİMLER VARDI

Toplantıya Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, TBMM eski Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Cemil Çiçek, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, İvedik OSB Başkanı Hasan Gültekin, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, AK Parti Ankara milletvelikkelir, OSTİM Savunma ve Havacılık Kümelenmesi ile Hacettepe Teknokent, ASELSAN, HAVELSAN, ROKETSAN ve FNSS’den temsilciler katıldı

HÜRRİYET ANKARA

Anahtar Kelimeler:
AnkaraUZAY OSBUZAY
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.