ANKESOB'da mesleki ve teknik eğitim masaya yatırıldı

ANKESOB Mesleki Eğitim Danışmanlığı Birimi (MEDB) Toplantısı'nda mesleki ve teknik eğitim enine boyuna tartışıldı, mesleki belge ve meslekler üzerinde değerlendirmelerde bulunuldu.

30 Haziran 2018 Cumartesi 11:48
ANKESOB'da mesleki ve teknik eğitim masaya yatırıldı

ANKESOB MEDB Toplantısı gerçekleştirildi. Meslek örgütlerinin temsilcileri,  akademisyenler, Mesleki Teknik Anadolu Liselerinin müdür ve öğretmenlerinden oluşan ANKESOB MEDB üyeleri, gündem maddelerini görüşmek üzere ANKESOB Toplantı Salonu'nda bir araya geldi.

ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar'ın başkanlığında yapılan MEDB Toplantısına; ANKESOB Genel Sekreteri Abdurrahman Varol, ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar Ge Müdürü Erdoğan Özen, GÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Altunok ile Doç Dr. Cemal Yılmaz, ATO Temsilcisi Abidin Memili, Altındağ İskitler MTAL Öğretmeni Mustafa Aksoy, ASO METES İşletme Müdürü Dr. Halis Yeşil, Teknik Öğretmen Mustafa Daşcı, Mamak Karaağaç HEM Öğretmeni Zeynel Abidin Karagöz, TEKEV Genel Başkan Vekili Mustafa Köroğlu, Mamak Nenehatun MTAL Müdürü Ülkü Altan, Başkent OSB MEM Müdürü Sıdıka Başbuğa, Keçiören Hatice H. Oğultürk MTAL Müdürü Birgül Özel, Teknik Öğretmen Mustafa Kökçü, Yenimahalle Ahi Evran MTAL Müdürü İsa Erol, Keçiören İncirli MTAL Müdürü Hayati İpek, Mamak Ortaköy 80. Yıl MTAL Öğretmeni Ercan Küçükarslan, Altındağ-Ulus MTAL Öğretmeni Haydar Battaloğlu, ANKESOB Eğitim Proje Asistanı Sinem Aslan Doğanoğlu katıldı.

Toplantıda gündem gereği; ANKESOB Eğitim, Proje ve Ar-Ge Biriminin; son toplantıdan bugüne kadar yürüttüğü çalışmalar ile ilgili bilgi sunumu yapıldı. ANKESOB İşyeri Denetleme ve Danışmanlık Grubu (İDDG) ve odaların İDDG çalışmaları hakkında birim üyelerine  bilgilendirmede bulunuldu. Ayrıca, çıraklık ve mesleki eğitimde yaşanan gelişmeler, okul sektör işbirlikleri, okul sektör işbirliğinde  Mesleki ve Teknik Eğitim Okul Yönetim Kurulu (MTOYK) çalışmaları, KOSGEB/ANKESOB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri ile Tehlikeli ve Çok Tehlikeli Sınıfta Yer Alan İşlere Yönelik Açılan Kurslar hakkında detaylar paylaşıldı. Toplantı, ANKESOB MEDB üyelerinin, yapılacak çalışmalara yönelik teklif ve önerilerinin değerlendirilmesi ile devam etti.

Toplantının son bölümünde; Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair 7141 sayılı Kanunun 12. Maddesi; "Bu Kanun kapsamında faaliyet gösteren kurumlarda, Bakanlıkça belirlenen programları başarıyla tamamlayanlar aldıkları kurs bitirme belgeleriyle tamamladıkları programlara ilişkin işyerlerinde çalışabilir ve işyeri açabilirler. Bu durumda olan kişiler için başkaca bir meslek belgesi aranmaz." hükmü üzerinde duruldu. Maddenin bu haliyle 3308 sayılı Kanunun 30. maddesine darbe vurduğu tespiti yapılarak, 3308 sayılı Kanunun 32 yıllık uygulamalarına aykırı bir hüküm olduğu hususunda çoğunluk görüşü oluştu. Bu konuda birim üyeleri tarafından hazırlanacak raporun ilgili makamlara sunulması kararlaştırıldı. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.