ATEM ile MASAK’tan ortak program

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanlığı tarafından ortak bir program düzenlendi.

23 Haziran 2023 Cuma 10:17
ATEM ile MASAK’tan ortak program

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu Başkanlığı (MASAK) ile Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanlığı tarafından ortak bir program düzenlendi.

Ankara’da bir otelde gerçekleştirilen toplantıda kara para aklama, terörizmin finansmanı, kitle imha silahlarının finansmanının yayılması suçları ve bu suçlara ilişkin düzenlemeler ile ulusal risk değerlendirilmesi ve benzeri konularda MASAK Uzmanları, katılımcıları bilgilendirdi.

Toplantının açılışında bir konuşma yapan ATEM Başkanı Hakan Akçam, bir meslek odası olarak ilklerinden birinin de eğitime önem vermek ve her konuda üyeleri bilgilendirmek ve öncülük etmek olduğunu ifade etti

“ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRME GEREKĞİ DUYDUK”

MASAK’la yaptıkları işbirliği neticesinde üyelere bu kurumun görevleri konusunda bilgilendirme gereği duyduklarına dikkat çeken ATEM Başkanı Hakan Akçam, şunları söyledi:

“Son zamanlarda haksız rekabet ve fiyat artışları ile mücadelede gündeme gelen MASAK, terör ve mali kaynak sağlamak isteyen yasa dışı faaliyetleri takip eden fahiş fiyat artışlarının gözlemlenmesinde de çalışmakta olan kuruldur. Aynı zamanda suç sayılabilecek mali durumları kontrol etmek ve önüne geçmekte görevleri arasındadır.

Ayrıca tüm görevleri yapabilmek için kurumlar arası işbirliği sağlamak durumundaki bir kuruluştur. Kanun ve tüzüklere uygun gerekli yönetmelikleri hazırlamak, gerektiğinde denetim yapmak, kamuoyunu bilinçlendirmek ve duyarlılığımızı arttırmak önemli görevleri arasında olup bugün sizleri bilgilendirmek için aramızdalar.

Fahiş fiyat artışlarının, tartışmaların ve algısının en çok konuşulduğu meslek gruplarından biri olarak Hazine ve Maliye Uzmanı Koordinatör Fatih Demir Beye hoş geldiniz diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.