CHP’den Tuna’ya Eleştiri

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna’nın kentle ilgili yaptığı son açıklamaları değerlendiren Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya, “Şehrin bu duruma gelmesinden bizden daha fazla şikayetçi. Dün o kararlar alınırken itiraz etmeyenlerin bugün kalkıp popülist politika yapmalarının bir anlamı yok” dedi.

23 Ocak 2018 Salı 13:45
CHP’den Tuna’ya Eleştiri

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Doğan Yılmazkaya Başkan Mustafa Tuna’nın Ankara ile ilgili son açıklamalarını değerlendirdi. Yılmazkaya özetle şunları söyledi:
“Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak Ankaralıların çıkarına, lehine olan her türlü projeye her zaman ‘Evet’ dedik. Fakat bu şehri 23 yıldan beri yöneten bir AKP zihniyeti var, biz buna bakıyoruz. A kişisi yönetmiş, B kişisi yönetmiş önemli değil. 3 aylık taze belediye başkanımızın açıklamalarına bakıyoruz, şehrin bu duruma gelmesinden bizden daha fazla şikayetçi. Açıklamaları doğru ve haklı. Buna itirazımız yok. Her yerde Çukurambar örneğini veriyor. Burası AKP’nin yeni kurduğu semtlerden biri. Bugün şikayet ediyorlar da oradaki imar planlarının altında kendi imzaları var. Biz ret verdik onlar ‘Evet’ dedi. Dün ‘Evet’ dedikleri düzene şimdi itiraz ediyorlar.

‘SIKINTININ NEDENİ KENDİLERİ’

Tamam, Mustafa Tuna belki o zaman bu işin başında değildi. Ama Sincan Belediye Başkanı iken aynı zamanda Belediye Meclisi’nde üyeydi. Dün o kararlar alınırken itiraz etmeyenlerin bugün kalkıp popülist politika yapmalarının bir anlamı yok. Meclis konuşmalarımızda her defasında ‘Bu çarpık kentleşmeye neden imkan verdiniz?’ diye sorduk, bir tanesi çıkıp bir şey söylemedi. Bugün Çukurambar’a kimse zorunlu kalmadıkça girmiyor. Giren perişan oluyor, bu sıkıntının nedeni kendileri. Kimsenin Kızılay’ı genişletme şansı yoktu ama Çukurambar planlanabilirdi. Kent kültürlerinin örneği bu. Ranta dayalı şehirleşme mantığıyla hareket ettiler, biz karşı çıktık sonuç ortada. Orada hâla dev inşaatlar devam ediyor. Bunları şikayet etmek doğru bir yaklaşım değil.

DÜN NİYE YAPMIYORLARDI

Şikayet edene bakıyoruz, Ankara’yı bu hale getiren zihniyet. Bugün Büyükşehir yönetiminin kentle ilgili eleştirilerini biz 4 yıldır söyledik muhalefet söylüyor diye aldırış etmediler. ‘Gece ulaşımı şart’ dedik, ‘Suyu ucuzlatın’ dedik. Yönetim değişti, bizim söylediğimiz gibi değiştirmeye başladı. Dün niye yapmıyorlardı? O gün belediye meclisinde olan AKP’liler bugün yine aynı Meclis’te. Bakın AKP’li hiçbir Meclis üyesi dün yapılanla bugün yapılan arasındaki tezatlık konusunda tartışmaya girmiyor. Belediye başkanının getirdiği bütün başkanlık yazılarını koşulsuz destekliyorlar. Hatta ne olduğunu bilmeden oy verenler var. Bilmek için araştırmak lazım. ‘Belediye başkanından geliyorsa doğrudur’ mantığı var. Meclis’teki her karardan herkes sorumlu.”

Hürriyet

Son Güncelleme: 23.01.2018 13:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.