Çocuk Teknoloji Evi İçin Kayıtlar Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi Çocuk Teknoloji Evi 2018-2019 Güz Dönemi ücretsiz kurs başvuruları 19 Eylül’e kadar devam ediyor. 8 - 16 yaş arası çocukların faydalanabileceği kurslar Kodlama, Robot ve 3 D Tasarım olmak üzere üç farklı atölyeden oluşuyor.

13 Eylül 2018 Perşembe 11:26
Çocuk Teknoloji Evi İçin Kayıtlar Devam Ediyor

Çankaya Belediyesi’nin Çukurambar’da bulunan Uğur Mumcu Parkı içinde kurduğu “Çocuk Teknoloji Evi” yeni dönem kayıtlarına başladı. 8 – 16 yaş aralığında olan çocukların ücretsiz olarak yararlanabileceği Çocuk Teknoloji Evi’nin kayıtları 19 Eylül’e kadar sürecek.

 

KODLAMA, ROBOT VE 3 D TASARIM

Çocuk Teknoloji Evi, Kodlama, Robot ve 3 D Tasarım olmak üzere üç farklı atölyeden oluşuyor. Kod Atölyesi'nde algoritma mantığının kavranması, bilgisayarla ilgili mesleki alanlara yönelimlerin gelişmesi, kodlama ile şekil ve oyun yapılması, yazılımın ön aşamaları öğretilirken, Robot Atölyesi'nde ise Legonun robot setinin birleştirilerek robotun oluşturulması, hareket komutlarının öğretilmesi, sensörlerin robotun programlanmasında kullanılarak projeler geliştirilmesi anlatılıyor.

Diğer bir bölüm olan 3D Tasarım Atölyesi'nde ise üç boyutlu tasarım temel bilgilerinin edinilerek, 3 boyutlu tasarımın ve üç boyutlu yazıcıların çeşitleri, kullanım alanları, tasarımların gerçekleştirilmesi ve 3D Tasarım Atölyesi'nde bulunan 3D yazıcılardan tasarımların çıktı olarak alınmasına dair bilgiler veriliyor.

 

KURSLAR HAFTA SONLARI

Çocukların okul eğitimlerini aksatmamak için kurslar hafta sonları 10:00-11:45, 13:00-14:45 ve 15:00-16:45 saatleri arasında düzenleniyor. Hafta sonları Cumartesi veya Pazar grubuna dahil olan çocuklar okul dönemi boyunca kurslardan yararlanıyorlar.  

Kayıt yaptırmak isteyen ailelerin 458 90 00 / 2904 numaralı telefondan Çankaya Belediyesi’ne ya da Çukurambar, Öğretmenler Caddesi’nde üzerinde bulunan Uğur Mumcu Parkı’ndaki Çankaya Belediyesi Çocuk Teknoloji Evi’ne doğrudan ulaşmaları gerekiyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.