Engelsiz tabelalara engel koydular

Başkent Ankara'da görme engelli vatandaşların tek başına seyahat etmesi açısından kolaylık sağlayan tabelalar bazı kişilerce okunamaz hale getirildi, duyarlı vatandaşlar olaya tepki gösterdi.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 09:50
Engelsiz tabelalara engel koydular

Hürriyet Ankara'nın haberine göre; Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde toplam 2 bin 100 durakta Braille alfabesiyle yazılmış bilgilendirme tabelasının yer aldığını belirtti. Görme engelli vatandaşların tek başına seyahat etmesi açısından kolaylık sağlayan tabelalara, özellikle Ulus, Kızılay, Sıhhiye gibi merkezi yerlerde daha sık zarar verildiği vurgulandı.

‘BİR KEZ DAHA DÜŞÜNÜN’

18 yaşındaki görme engelli Mehmet Şahin, EGO’nun duraklara astığı yön bilgilendirme levhalarının, kendi gibi görme engellilerin hayatını kolaylaştırdığını aktardı. Durağa geldiğinde, Braille alfabeli bilgilendirme levhasını okuyarak gideceği yöne rahatça ulaşabildiğini ifade eden Şahin, levhalara zarar verildiğinde, çevredeki insanlardan yardım almak zorunda kaldığını belirtti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında memur olarak görev yapan Nihat Uçar da Ankara genelinde 13 binin üzerinde görme engellinin yaşadığını, büyük çoğunluğunun da toplu taşıma araçlarını kullanarak evine, işine ve okula gittiğini kaydetti. Uçar, “Bu tabelalara zarar verenler bir kez daha düşünsün.” ifadelerini kullandı.

HÜRRİYET ANKARA

Son Güncelleme: 24.07.2017 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.