Erdoğan’ın İmar Talimatından Sonra Artışa Ret!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul ve Ankara’da 5+1 kat talimatının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna harekete geçti. İmar komisyonundaki imar artış taleplerinin tamamı reddediliyor.

14 Aralık 2017 Perşembe 09:27
Erdoğan’ın İmar Talimatından Sonra Artışa Ret!

Melih Gökçek’in istifasının ardından imar komisyonunda bir değişiklik olmadı. Ancak mevcut ve geçmişten gelen imar artışlarının tamamı reddediliyor. Yeni imar artışı taleplerinin de yüzde 90’ı reddedilirken, artışlarda sadece belediye ve kamu kurumlarının talepleri dikkate alınıyor.

BU ŞEHRİN KATİLİ OLAMAYIZ

Tuna’nın imar komisyonunda, “Bundan sonra geçmişte verilmiş hak dahi olsa mahkemenin bozduğu tüm işlerde mahkeme kararına uyacağız. Hatta ruhsat alıp belli bir inşaat seviyesine gelse bile mahkeme kararı önceliğimiz. Bu şehrin katili olamayız” ifadelerini kullandığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MYK’da söylediği “Her yerde çok katlı binalar. Mustafa’yla (Tuna) konuştum, göreceksiniz neler yapacak?” ifadelerin ardından “Tuna ne yapacak?” sorusu merak ediliyordu.

Hürriyet/Ankara

Son Güncelleme: 14.12.2017 09:29
Anahtar Kelimeler:
Erdoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.