ESDER: Milli Uluslararası Markamız Beypazarı Maden Suları’na Sahip Çıkmalıyız

17 Nisan 2024 Çarşamba 13:32
ESDER: Milli Uluslararası Markamız Beypazarı Maden Suları’na Sahip Çıkmalıyız

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, son günlerde sosyal medyada dolaşan ve Beypazarı Maden Suyunun sağlık açısından riskli olduğunu iddia eden haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çelikus, söz konusu haberlerde Beypazarı Maden Suyunun İsviçre’ye gönderilen bir numunesinde yüksek miktarda bor tespit edildiğine dair iddiaların yer aldığını belirtti. Ancak, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve Beypazarı Maden Suyunun uluslararası standartlara uygun bir ürün olduğunu vurguladı.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mükerrem Şahin’in yaptığı açıklamalara da atıfta bulunan Çelikus, Bu yapılan haberde Avrupa standartları dışında 2mg/L ölçüldüğü yazılmaktadır, böyle olsa bile günlük 20mg yeterli dozun alınması için 50 şişe içilmesi gerekir bu da mümkün olmayan bir değerdir. Ayrıca, Beypazarı Maden Suyu’nun Almanya, Fransa, Hollanda ve İsviçre başta olmak üzere 32 ülkeye mevzuatlarına uygun ihracat yapmakta olduğunu belirtti.

Çelikus, ESDER olarak uluslararası Milli Markamız Beypazarı Maden sularına bunun gibi Milli kuruluşlarımıza sahip çıkmamız temel değerlerimizdendir. Bu Asparagas haberin markanın değerine hiçbir menfi etkisi olacağını düşünmüyoruz Esnaf ve Sanatkârlar olarak Milli markalarımıza ve bor madenimize ve ürünlerine sahip çıkacağız dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.