Fehmi Genç mezarı başında anıldı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin (ANKESOB) eski başkanlarından merhum Fehmi Genç, vefatının 6. yılında mezarı başında dualarla yad edildi.

29 Haziran 2018 Cuma 13:23
Fehmi Genç mezarı başında anıldı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin uzun yıllar başkanlığını yapan  merhum Fehmi Genç, ölümünün 6. yılında Ankara esnaf camiasının ileri gelenleri, dostları ve eski çalışma arkadaşları tarafından mezarı başında dualarla anıldı.

28  Haziran 2012 tarihinde vefat eden merhum Fehmi Genç için Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni yapıldı.

Törene, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkan Vekili Muhittin Köksal, Ankara Elektronik Malzeme Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı/Çankaya Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Ahilik Vakfı (TESVAK) Genel Başkan Vekili Necati Koyuncu, Ankara Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Şükrü Atak, ANKESOB Genel Sekreteri Abdurrahman Varol, Çankaya Kredi Kefalet Kooperatifi Yöneticileri ve TESVAK Mütevelli Heyeti Üyeleri ve çalışanları ile esnaf  sanatkar camiasından dostları ve mesai arkadaşları katıldı.

Tören merhum Fehmi Genç'in kabri başında saygı duruşu ile başladı. Törene katılanlarca Genç'in kabrine kırmızı karanfiller bırakılarak dualar okundu.

Törende merhum Fehmi Genç için yapılan konuşmalarda, Genç'in kendilerine ve esnaf camiasına emeğinin çok olduğu gibi övgü dolu sözler, törene katılanları duygulandırdı.

AHİLİK KÜLTÜRÜNÜN YAŞATILMASINI ÖNEMSEDİ

Ankara Elektronik Malzeme Satıcıları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Ahilik Vakfı (TESVAK) Genel Başkan Vekili Necati Koyuncu, Fehmi Genç'in, esnaf ve sanatkarın uzun yıllar gözü, kulağı, sesi ve yüreği olmuş değerli bir Başkan olduğunu belirterek, "Fehmi Genç başkanımızı esnaf camiamızda hep vatan, millet, bayrak, ezan sevgisiyle tanıdık. Bizlere hep Ahilik kültürünü kendimize rehber almamızı, güzel ahlaklı, dürüst olmayı, birlik ve beraberliği aşıladı. Esnaf ve sanatkar olmanın temel özelliğinin meslek ahlakı olduğunu vurgularken, her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tutmamızı, kaliteli hizmet vermeyi temel ilke edinmiş örnek esnaf ve sanatkarların çoğalmasına katkı sağlamamızı öğütlerdi." dedi.

35 YIL BAŞKANLIK YAPTI

Koyuncu şöyle devam etti: "Sevgili başkanımızı tanıdığımız günden bugüne mesai arkadaşları burada. O, gençlik yıllarından itibaren ömrünün büyük bir kısmını esnaf ve sanatkar teşkilatının çeşitli teşekküllerinde yorulmadan hizmet ederek geçirmiştir. Fehmi Genç, Kayseri'nin Develi ilçesinde 1927 yılında dünyaya gelmiştir. 1949 yılında Esnaf Derneğine üye olarak teşkilatın içine girerek esnaflık hayatına başlamıştır.  1952 yılında Tuhafiyeciler Derneği'nin kurucu dernek başkanı olarak  yoluna devam etmiş, Konfederasyon kurucu üyeliği ve 1960-1980 yılları arası Konfederasyon Başkan Vekilliği, 1961-1996 yılları arasında Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkanlığı görevi 35 yıl devam etmiştir. Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifinde Yönetim Kurulu Üyeliği, Ankara Bölge Birliği Kurucu Başkanlığı ve Çankaya Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Kurucu Başkanlığı, TESVAK'ın Genel Başkanlığı, Bağ-Kur Yönetim Kurulu Üyeliği, Birlik Sigorta'da Kurucu Başkan olarak görev yapmıştır. Merhum Fehmi Genç'in Allah mekanını cennet eylesin. Ruhu şad olsun."

"ÜSTADIMIZ, BAŞKANIMIZ, AĞABEYİMİZ"

ANKESOB Başkan Vekili Muhittin Köksal, yaptığı konuşmada Fehmi Genç'in yıllarca esnaf ve sanatkarlara yön vermek, ekonomik durumlarını iyileştirmek, sorunlarını çözmek için büyük gayretle mücadele ettiğini belirterek, "Fehmi Genç başkanımız, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı görevini 1961 yılından 1996 yılına kadar uzun yıllar başarıyla sürdüren, görev süresi boyunca temsil ettiği esnaf ve sanatkarlarımızın, kentimizin sorunlarının çözümünde gösterdiği yoğun çaba, duyarlı yaklaşımlar ve Ahlaki sağlamlığı ile sevilip sayılan bir başkandı. Hepimizde çok hakkı var. Fehmi Genç başkanımızdan çok şey öğrendik.  Merhum başkanımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı cennet olsun. Allah bizlere de onun gibi arkasından rahmet okunan insanlar olmayı nasip etsin. Bu kabirde yatan büyük üstadımız, başkanımız, ağabeyimiz Fehmi Genç'i anmaya gelen tüm dostlarımıza teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

Ankara Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Vekili Şükrü Atak da, "Merhum Fehmi Genç, Tuhafiyeciler Odamızın kurucusudur. Onun izinde, yolunda yürümeye çalışıyoruz. İnşallah onun verdiği düsturla devam ederiz. Mekanı cennet olsun. Allah'ın rahmeti bol olsun." diye konuştu.

ANKESOB Genel Sekreteri Abdurrahman Varol ise Fehmi Genç'le çalışma şansını yakalamış biri olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Teşkilatımızın birçok kuruluşunun kuruculuğunu ve başkanlığını yapan Merhum başkanımız çok kararlı, çok dürüst bir insandı. Teşkilatımızın bugünkü noktaya gelmesinde büyük katkısı olan çok sevdiğimiz başkanımız Merhum Fehmi Genç'in dürüstlüğü, kararlılığı, çalışma azmi bugün bizlere hala ışık tutuyor. Kendisine vefa borcumuz var. Mekanı cennet olsun. Nur içinde yatsın." dedi.

Tören, Merhum Fehmi Genç'in dostları ve eski mesai arkadaşlarının duygularını paylaşmasının ardından sona erdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.