Gazeteciler, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye Sordu!

13 Ocak 2020 Pazartesi 14:09
Gazeteciler, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye Sordu!

Gazeteciler, Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’ye Sordu!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse  KONTV ekranlarında canlı olarak yayınlanan “Ankara Konuşuyor” programında Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Osman Altınışık, Hürriyet Gazetesi Ankara Haber koordinatörü Deniz Gürel’in sorularını cevapladı.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse  şunları söyledi:

Bizden önce görev yapan arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Mamak’ın her köşesini kapsayan yepyeni bir Mamak anlayışımızla, bahar kokan bir Mamak için çalışıyoruz..

İşin içine girdikçe ne kadar güçlü belediye olduğunu görmüş olduk insanların umut dolu bakışları bize daha fazla hizmet aşkı  veriyor. Örneğin   her sabah saat 06.00’ da süpürülüyor. Her cumartesi bir mahalle seçiyoruz köşe bucak temizliyoruz.

Yaptığımız hizmet insana hizmet etmek. Mevcut belediye faaliyetlerini yerine getirmeye çalışırken bir yandan da yeni projeler için  çalışıyoruz.  

Mamak  40 ilin giriş kapısı.. Mamak kabuğunu değiştirdi, Mamak kabına sıkmıyor.. Mamak’ın nereye doğru gideceği konusunda akademik çalışmalar yapıyoruz.

 Her cumartesi bir mahalle seçiyoruz köşe bucak temizliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde kar yağdı biz göreve geldiğimizde bin personelle ,100 aracımızla donanımımızı  arttırırdık. Kar yağdığında vatandaş evine gidemiyorsa bugün en çok konuşulan konu bu oluyor. Mamak’ta kar yağışında hiçbir problem yaşamadık. Mamak’ın en yüksek  yeri  Zirvekent’te  hiçbir problem olmadı çünkü hazırlıklarımızı yapmıştık.

MAMAK’TA 9 BİN GECEKONDU

Köse şöyle devam etti:

“Gecekonduyla  9 bin gecekondu var 3 Bin 500’ü  yeni mamak projesi içinde. Eskiden 70 bin 80 bin tane gecekondu vardı 14 mahallemizde…

Gecekondu çöplük cezaevi.. Mamak’ın geçmişi.. biz bunları unutmayacağız. Mamak’ın bazı bölgelerinde doğal gecekondu alanlarını sokak sanatlarıyla süsleyeceğiz ve truzim konusunda bu alanlarda büyük projelerimiz var.  Biz diyoruz ki;  toprağı özleyen mamak’a gelsin.

Ankara’nın en güzel  tabiat parkları  Mamak’ta olacak.

Mamak, doğanın güzelliği merkezidir biz bunu ön plana çıkarmak istiyoruz. Bununla ilgili projeler var. Kıbrıs kanyonu Kıbrıs köyünün arka tarafında özel bir vadi var. Temmuz ayına birinci etabına tamamladık. Kusunlar  köyü de tamemen doğal bir ortam.

Ekolojik köy çalışıyoruz meyve ağaçları olacak içinde.

Hüseyingazi Dağı’nın eteğine Türk Tarih sporlarının da yer alacağı bir Millet Bahçesi Projemiz var. Bunun da müjdesini verelim.

GÖNÜL BELEDİYECİLİĞİ

Gönül Belediyeciliği anlayışıyla hareket ettiklerini kaydeden Köse Canlı yayında şunları söyledi.

Gönül çarşısı ve gönül sofrası. Dar gelirli vatandaşlara katkıda bulunmak amacıyla gönül çarşısı ve sofrası projemizi hayata geçirdik.  Gönül Çarşısında İğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz. Puan yüklüyoruz. Yardım paketleri artık kalktı, bu yardımlaşmayı arttıracak bir proje… Bağışçılarımızı da yayınlayacağız. Bu kartla istediğini alacak.

Gönül sofrası da özel bir ortam oluşturduk ihtiyaç sahiplerimizi belirliyoruz ihtiyaç sahiplerine gönül soframızda davet ediyoruz.  Gelenlere hediyelerimiz de oluyor. Bu misafirlere gönül kartı veriyoruz. Gönülleri almadan bir şey olmaz.

MANSUR YAVAŞ 25 MİLYON TL’MİZİ ÖDESİN

Köse Büyükşehir ile iletişim nasıl sorusuna da şöyle cevap verdi: “Altyapı çalışmaları tamamı ASKİ  tarafından yapılır. Yetkilisi büyükşehirdir. Özensiz dikkatsiz çalışma yapıyor. Kazı bitiyor asfalt atmıyor biz bu asfaltları kendi imkanlarımızla atıyoruz.  Bunları ilettik.  Ben Mansur Bey’e Watsapp tan 10 bölgenin ihtiyaçlarını attım. Haberi yoktu bir hafta içinde yapılacak denen işlere 3 hafta olmasına rağmen başlanmadı. . Asfalt atmıyor. ASKİ beceriksiz. Sabah 08.00 de başlıyorlar sokaklarda çalışmaya akşam 17.00’ye kadar. Böyle bir mesai olur mu?

Büyükşehir’den b ir kürek asfalt almadık. 380 milyon tasarruf etmiş. 25 milyonu bizim, ödesin 25 milyon TL’mizi.

Mamak 20 sene sonra çamur ve çukurla buluştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.