İşte Ankara'da yaşayan Suriyeli sayısı...

Türkiye'de yaşayan Suriyeli sayısı açıklandı. İstatistikler arasında Ankara'da yaşayan Suriyeli sayısı da yer alıyor. Ankara'da kaç Suriyeli yaşıyor?

16 Mart 2017 Perşembe 10:12
İşte Ankara'da yaşayan Suriyeli sayısı...

Ankara'da yaşayan Suriyeli sayısı belli oldu.  

Ankara'da Kayıtlı Suriyeli: 73,016

Şehir Nüfusu: 5,346,518

İl nüfusu ile karşılaştırma yüzdesi: 1.37

Ankara'da yaşayan Suriyelilerin genelde Altındağ, Sincan, Siteler, Önder mahallesi, Doğantepe bölgelerinde ikamet ettiği biliniyor. 

Bu mahalle Ankara'nın Şam'ı oldu

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeliler, Ankara Altındağ mahallesinde bir mahalleyi Suriye'ye çevirdiler. Tüm ihtiyaçlarını Suriyeli esnaf karşılıyor. Kuaföründen restorantına kadar her alanda iş sahibi oluyorlar.  Mahallede Türk esnaf yok denecek kadar az. 

"GURBETTE GURBET OLMASIN DİYE"

Küçük bir Suriye'yi andıran mahallede iş sahipleri, iş yerlerinde sadece Suriyelileri çalıştırınca gurbeti hissetmediklerini söylüyorlar. 

Restoranlarda kendi kültürlerine ait lezzetleri tercih ediyorlar. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.