Kahramankazan'da DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Kahramankazan’da DSİ’ye ait 6 tesisin temel atma, 1 tesisin de açılış törenine katıldı.

25 Nisan 2018 Çarşamba 16:18
Kahramankazan'da DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Töreni

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu,  Kahramankazan’da DSİ’ye ait 6 tesisin temel atma, 1 tesisin de açılış törenine katıldı. 

Törene ayrıca Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Devlet Su İşleri Genel Müdürü Murat Acu, Meteoroloji Genel Müdürü İsmail Güneş, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Nurettin Taş, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, törende yaptığı konuşmada Kahramankazan'ın 15 Temmuz'da gösterdiği kahramanlık ile unvanını layıkıyla aldığını belirterek şehitlere Allah'tan rahmet diledi. 

Ankara'ya birçok yatırım yaptıklarını vurgulayan Eroğlu, "Bizim maksadımız buradaki bütün baraj ve göletleri tamamlamak. İçme suyunu tamamen çözmek. Gerede'den Çamlıdere Barajı'na 32 kilometrelik Türkiye'nin en uzun, dünyanın sayılı içme suyu tüneli arasında yer alan tünelin inşaatı bu sene bitecek. Ankara'ya 23 baraj, 10 gölet yaptık. 9 baraj ile 2 gölet ise inşa aşamasında." dedi. 

Ormanlarda artık gelir getirici ağaç türleri diktiklerini aktaran Eroğlu, türlerin bölgenin özelliklerine göre dikildiğini, bakımını, masrafını 3 yıl devletin karşıladığını, gelirinin ise 49 yıl vatandaşlara ait olduğunu söyledi.

Başkentte her yeri ağaçlandıracaklarını bildiren Eroğlu, "Artık kimse Ankara'ya bozkır şehri diyemeyecek. Yemyeşil bir Ankara için hazırız. Şu ana kadar 86 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Hedefimiz 100 milyon daha fidanı toprakla buluşturmak." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
KahramankazanDSİ
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.