Mansur Yavaş Ak Partili İlçelere Hizmet Götürmüyor

06 Temmuz 2023 Perşembe 13:30
Mansur Yavaş Ak Partili İlçelere Hizmet Götürmüyor

Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından daha fazla mağdur edilmesine göz yummayacaklarını, Yavaş’ın tehditlerine boyun eğmeyeceklerini belirterek ABB’nin asfaltlamadığı yolları kendi imkânları ile yaptıklarını belirterek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş’a tepki gösterdi.

“SİZİ DAVA EDERİM DİYEREK BİZLERİ TEHDİT ETTİ”
Şereflikoçhisarlı vatandaşların Büyükşehir Belediyesi tarafından daha fazla mağdur edilmesine göz yummayacaklarını belirterek ABB’nin asfaltlamadığı yolları kendi imkânları ile yaptıklarını ifade eden Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, “ABB’nin hem kendi işini yapmadığını hem de suçu ilçe belediyesine attığını gördük, her zaman yaptıkları gibi beceriksizliklerini kapatıp suçu her seferinde ilçe belediyelerine yüklemeyi alışkanlık haline getirdiler. Cumhuriyet, Emek, Hacıenbiya, Tuzla, Yeşilova, Akseki ve diğer mahalle sakinleri aynı sorunu yaşamakta. Şereflikoçhisar Belediyesi olarak büyükşehir tarafından yapılmayan yolları asfaltlamaya başladık. Daha önce bu konu hakkında Ankara Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında kürsüden Şereflikoçhisar’daki yolların bir an önce asfaltlanması gerektiğini Mansur Yavaş’a sözlü ve yazılı olarak belirttik. Yaptığım konuşmada, belediyemize ait olan kalker ocağının ilçemize asfalt atılması, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için Büyükşehir Belediyesine devrini yaptığımızı hatırlattım. Aradan geçen bunca zamana rağmen neden asfaltlama yapmadıklarını ya da yapamadıklarını sordum, cevap alamadım. Hatta Yavaş’a ‘Eğer siz asfalt atamıyorsanız bize asfalt malzemesini verin kendi ekibimizle sizin sorumlu bulunduğunuz yerlere asfaltı biz atalım’ dedim. Fakat, Mansur Bey bizlere ‘benim sorumluluk alanıma hiçbir belediye başkanı girmesin, ben kendi ekibimi kurup asfaltı atacağım yoksa sizi dava ederim’ diyerek bizleri tehdit etti.” ifadelerini kullandı.

“YAVAŞ’IN TEHDİTLERİNE HODRİ MEYDAN DİYORUM”
Çelik şöyle devam etti; “Yavaş ayrıca ‘Vatandaşı inandırabilirsen faturayı bize kes kesebiliyorsan.’ diyerek vatandaşımızın aklı ile dalga geçti. Biz artık vatandaşımızın daha fazla mağdur olmasına göz yummamak adına ABB’nin sorumluluk alanında bulunan asfaltları onarmaya başladık. Yavaş’ın tehditlerine boyun eğmiyoruz. Şeriatın kestiği parmak acımaz. Milletimize hizmet yolunda cezalandırılacaksak cezamızı çekeriz. Yavaş’ın tehditlerine karşı ‘hodri meydan’ diyorum”

MAHALLE SAKİNLERİNDEN YAVAŞ’A TEPKİ YAĞDI

Şereflikoçhisar sakinlerinden İbrahim Alpay, 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın meclis konuşmalarını dinlediğini ifade ederek şunları söyledi: “İlçe belediye başkanlarına diyorsunuz ki, ‘siz benim işime karışmayın, biz yaparız’ diyorsunuz. İlçe başkanlarını dava etmekle tehdit ediyorsunuz. Madem bu kadar işinize sahip çıkıyorsunuz burayı aylardır neden görmezden geldiniz.  Biz size inandık aylardır bekliyoruz ama güvendiğimiz dağlara karlar yağdı. Sayın Yavaş, bunun hesap zamanı gelecek.”

Ahmet İltaş ise, bir çok kurumun kendi mahallelerinde olduğuna dikkat çekerek Ankara Büyükşehir Belediyesinin kendilerini aylardır toza mahkum ettiğini belirtti. İltaş, “Siz bir oy peşindesiniz, buradaki vatandaşları bezdirerek kötü bir iş yapıyorsun, biz burada çamurun içinde, tozun içinde kapılarımızı dahi açamaz hale geldik, sen buraya yetki alanımın içerisinde diyorsun yapmıyorsun, yapmak isteyeni de tehditle engelliyorsun, maksadın ne?” diyerek serzenişte bulundu.

Ahmet Ekti ise, “Sayın başkanım Ülkücü gelenekten gelen bir başkansınız yaptığınız hareketler hiçbir milliyetçiye yakışmayan bir olay, size yakışmaz. Tehdit, baskı kimseye fayda sağlamaz. Hesap vakti geldiğinde yapılanlar unutulmaz.” dedi.

 

Ortaokul öğrencisi Adil Ahmet Yıldırım da, “Ben bir öğrenci olarak burada yaşıyorum, bu çevre yolları sizin sorumluluğunuzda. Ben burada arkadaşlarımla bisiklet süreceğim zaman taşlardan geçemiyoruz, her seferinde çamurun içinden geçmekten bıktım, camiye namaza gelirken her seferinde taşları dizerek onların üzerinden sekerek camiye gitmek zorunda kalıyoruz. Yolları asfalt yapmak bu kadar zor olmamalı” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.