Matkaplı Hırsızlara ‘Kilit’ Operasyonu

Başkent’te özel bir aparat ekledikleri matkapla kilide zarar vermeden kapı açan hırsızlar çok sayıda ev soydu. Kilidi açarak evlerine girdiklerinde soyulduklarını fark eden vatandaşlar yakınlarından şüphelenip polise gitmedi. Emniyet güçleri, hırsızların yöntemini 5 aylık çalışma ile çözdü.

14 Ocak 2018 Pazar 10:58
Matkaplı Hırsızlara ‘Kilit’ Operasyonu

Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, hırsızlık olaylarında kapıları açmak için kullanılan profesyonel aletleri deşifre etti. Vatandaşları bilgilendiren ekipler, hırsızlara karşı alınacak önlemleri de anlattı. Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği’nde görev yapan bir polis memuru, hırsızlık olaylarında kullanılan profesyonel aletleri, uygulama eşliğinde anlattı. Başkentlilere uyarılarda bulunan yetkili şunları söyledi:

“Hırsızlar özel yapım bir maktap kullanıyor. Her yerde bulunmayan bir ürün. Matkabın uç kısmına takılan özel bir aparat yapmışlar. Kapının yanına geldiklerinde yaklaşık 3 saniye içerisinde çok rahat bir şekilde açıyorlar. Bu alet kapı ve klilide hiç bir şekilde zarar vermiyor. Hırsız evden çıktığı zaman kapıyı tekrar kilitliyor. Vatandaş evine geldiği zaman normal kilidini açıyor ancak içeri girdikten sonra evin soyulduğunu fark ediyor.

YÖNTEMLERİ 5 AYDA ÇÖZÜLDÜ

Durum böyle olunca da vatandaş eşinden, akrabasından ya da evine gelen misafirden şüphelenmeye başlıyor. Öte yandan polise gidip şikayetçi olmuyor. Her şeye rağmen polise bilgi veren vatandaşlar aracılığıyla konudan haberdar olup 5 aylık bir çalışma sonucunda matkaplı hırsızlara operasyon yaptık. Vatandaşların her türlü hırsızlık olayında polisi bilgilendirmelerini istiyoruz.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.