Minibüsçü Esnafı İçin Mescit Açılışı Yapıldı

Minibüsçü esnafına kazandırılan Mescidin açılışı minibüsçülerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

14 Kasım 2017 Salı 13:17
Minibüsçü Esnafı İçin Mescit Açılışı Yapıldı

Minibüsçü esnafına kazandırılan Mescidin açılışı minibüsçülerin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Sincan Minibüs Durak Başkanı İsa Yalçın, ‘Rüzgarlı Çok Katlı Otopark’ alanında bulunan Sincan-Ulus Minibüs Durağı ve aynı zamanda Ankara’nın en büyük minibüs depolama alanının yer aldığı bölge içerisine yaptırdığı mescidin açılışını minibüsçü esnafıyla birlikte gerçekleştirdi.

Minibüsçü esnafına ihtiyacı olan mescidi kullanıma kazandırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Sincan Minibüs Durak Başkanı İsa Yalçın, Sincan-Ulus hattında çalışan yaklaşık 174 aracın olduğunu dile getirerek, bu araçlarda görev yapan 500’e yakın şoför esnafının bekleme alanı olan  Sincan-Ulus Minibüs Durağı’nın bulunduğu bölge içerisine yaptırdığı mescidin esnafın ibadet ihtiyacını karşılayacağını belirtti. 

“Şoför esnafı için zaruri bir ihtiyaç”

Yalçın, “Bizim Ulus’ta dolmuş durağımız var. Ama bu durağımızda şoförlerimizin abdest alıp namaz kılacağı bir yer yoktu.” diyerek, yapılan mescidin, şoför esnafı için zaruri bir ihtiyaçtan  kaynaklandığını söyledi.

Yalçın, mescide duyulan gereksinimi ise şu sözlerle anlattı: “Bulunduğumuz bölgede camii var, ancak durağa uzak. Dolayısıyla, esnaf aracını uzun süre bırakarak camiye gidemiyor. Biz de bu durumu düşünerek, esnafın ibadetini yapmasını kolaylaştırmak amacından yola çıkarak, uygun bir yer bulduk ve mescidimizi yaptık.”

“Tüm yapım aşamalarını kendim üstlendim"

Yalçın, mescidin yapıldığı alanın atıl bir alan olarak Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ve yetkililerden izin alınarak, kendi imkanlarıyla yapıldığını dile getirdi.

Yalçın, “Buranın duvarlarını komple ördürdüm. Arkası merdiven boşluğu ve açıklıktı. badana ve boyasını yaptırdım. Tabanına da köpük döşeterek, kışın oluşacak soğuk havayı önlemeye çalıştık.” diye konuştu.

Yalçın, mescidin ısıtma sistemine uygun yapıldığını ifade ederek, içerisinde dua ve namaz kitapları ile Kur'an-ı Kerim'in bulunduğu mini kütüphane de oluşturduklarını belirtti.

Yalçın, durağa gelen şoför esnafının,  yaklaşık 30 dakikalık bekleme süresinde, mescidin içerisinde hem ibadetini gerçekleştirebileceği hem dinlenebileceği, hem de kışın ısınabileceği bir alana sahip olduğunu dile getirdi.

Son Güncelleme: 14.11.2017 13:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Timur yiğit 2017-11-14 22:56:57

Allah razı olsun.Herzaman esnafin yaninda sorunlarımızı çözen ve bu yolda inanarak yuregini ortaya koyan bir başkanımız. Rabbim bize onu Dernek Başkanımız olmayı nasip etsin.