Opera Meydanındaki Osmanlı Camisi açılıyor...

Ankara'nın en merkezi yeri Opera Meydanı'na yapılan Osmanlı Cami'nin ne zaman açılacağı merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan cami çalışmalarını yerinde inceledi. Dev cami Ramazan’ın son cumasında açılacağı belirtildi.

10 Haziran 2017 Cumartesi 13:22
Opera Meydanındaki Osmanlı Camisi açılıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımına 2011 yılında yine kendisinin talimatı ile başlanan Ulus İtfaiye Meydanı'ndaki Osmanlı Camii'nde incelemelerde bulundu. Caminin son durumu ile ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten bilgi alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ziyarette Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü İbrahim Kalın, Ankara Valisi Ercan Topaca ile Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki eşlik etti.

GERİ SAYIM BA ŞLADI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ziyaret sonunda cami inşaatında çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirirken başkentin yeni silueti olacak olan caminin açılışı için geri sayıma başlandığı ifade edildi. İncelemelerle ilgili SABAH Ankara'ya konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, "Kısmet olursa Ramazan ayının son Cuma'sında Cumhurbaşkanımızın katılımı ile camimizi açacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak caminin çevre düzenlemesini yapıyoruz" dedi.

SON HAZIRLIKLAR BÜYÜKŞEHİR'DEN
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın caminin güvenliği ve temizliği ile ilgili talimat verdiğini söyleyen Gökçek, Büyükşehir Belediyesi olarak açılışa kadar, caminin eksiklerini tamamlayacaklarını ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.