Polis Merkez Amirliği'nin Yapılacağı Yer Belli Oldu!

Büyükşehir Belediye Meclisinden yeni kararlar çıktı..

14 Eylül 2017 Perşembe 10:16
Polis Merkez Amirliği'nin Yapılacağı Yer Belli Oldu!

 Spora ve sporcuya verdiği destekle örnek olan Büyükşehir Belediyesi, yine Başkent sporuna ilişkin önemli bir karara imza attı. Büyükşehir Belediyesi, yetki ve sorumluluk alanında bulunan ve spor kulüplerinin kullanımına tahsisi yapılan veya işletmeye verilen spor sahaları ve müştemilatlarında kalıcı ve demirbaş niteliğindeki mahal ve malzemelerin bakım ve tadilatları, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi tarafından yapılacak.

          Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2. Başkan Vekili Nail Çimen başkanlığındaki toplantısında konuyla ilgili olarak görüşülen Başkanlık Yazısı, üyelerin “oybirliği”yle kabul edildi.

 

-POLİS MERKEZİ BEŞTEPE’YE…

         Toplantıda ayrıca; Ankara Büyükşehir Belediyesi, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Atatürk Orman Çiftliği arasında yapılan 11.10.2012 tarihli protokol çerçevesinde Yenimahalle ilçesi, Gazi Mahallesi’nde Atatürk Orman Çiftliği’ne ait arazi üzerinde 1000 metrekare inşaat alanı olan Polis Merkezi Amirliği Binası’nın, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılmasının kararlaştırıldığı hatırlatıldığı Başkanlık Yazısı da ele alındı.

Başkanlık Yazısı’nda; Ankara 1 No’lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nca,  Polis Merkezi Amirliği yapılacak alanın, 1/10000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı’nda “Park Alanı”olarak planlandığı, bu sebeple de sözkonusu alan için plan değişikliği yapılması halinde bir değerlendirme yapılabileceğinin ifade edildiği vurgulandı.

Söz konusu alana polis merkezi binası yapılamadığı için Polis Merkezi Amirliği Binası’nın Yenimahalle İlçesi Beştepe Mahallesi’nde bulunan, mülkiyeti Hazine’ye ait olan ve “Karakol Alanı”olarak ifade edilen araziye yapılabilmesinin teklif edildiği Başkanlık Yazısı da yine “oybirliği” ile karara bağlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.